Târgoviște poate fi și capitală culturală!

Eveniment unic in analele Cetății de Scaun a Târgoviștei, concertul ”Primăvara clasică europeană”  susținut de Filarmonica Muntenia,  vineri seara, la Complexul Național Muzeal “Curtea Domneasca”, a reușit să plaseze municipiul nostru pe harta marilor capitale ale culturii.

Potrivit www.oficial-media.ro, au fost invitați să cânte pe scenă, alături de Orchestra simfonică, Nicoleta Maier – soprană, Liza Kadelnik – mezzosoprană, Martin Fulop – bariton, Alexandru Manzat – tenor, Tiberiu Oprea – dirijor. Spectacolul a fost prezentat de Octavian Ursulescu.

Evenimentul a avut toate elementele necesare pentru ca invitații să poată fi parte dintr-un cadru de înaltă clasă.

“Acest eveniment  pune orasul Targoviste pe harta oraselor interesante din punct de vedere cultural. Eveniment unic nu numai la Targoviste dar si in sudul Romaniei deoarece incercam sa organizam un concert de muzica clasica ce va imbina valorile culturale si traditia reprezentate de curtea Domneasca si Turnul Chindiei cu arta si cu muzica. Este un exemplu de colaborare intre Primaria Targoviste si Consiliul Judetean Dambovita. Ii invit pe toti cei care iubesc arta, Targovistea si frumosul sa fie alatuiri de noi. O Curte Domneasca exista la Targoviste, a fost capitala Romaniei 300 de ani. Dorim sa transformam aceste evenimente in traditie, urmeaza si festivalul Dracula, un spectacol mult mai amplu si evident cu cat mai multi spectatori care sa pozitioneze Targovistea ca si o capitala culturala a Romaniei”, a declarat cu acest prilej Gabriel Boriga, primarul Târgoviștei.

La rândul său,  Gabriel Grozavu, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, a declarat: “Sunt onorat sa particip la un asemenea eveniment la Targoviste intr-o zi cu tripla semnificatie, ziua obtinerii Independentei Romaniei pe 9 mai 1877, ziua Victoriei Natiunilor Unite dupa al Doilea Razboi Mondial pe 9 mai 1945 si desigur Ziua Europei Remarc colaborarea excelenta intre Consiliul Judetean Dambovita si Primaria Targoviste si constat ca este unul din evenimentele pe care le organizeaza impreuna.”

leave a reply