Târgoviște. Investiții importante pentru schimbarea din temelii a transportului public local. A început construcția și a celei de-a treia autogări din cadrului proiectului european de modernizare a transportului târgoviștean.

Transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii 2 ani, iar intervențiile continuă. Se lucrează la construirea celei de-a treia autogări din cadrul proiectului de schimbare din temelii a transportului local din municipiu.

Potrivit primarului Cristian Stan, care astăzi a făcut alături de cei doi viceprimari și de administratorul public al municipiului o nouă vizită în teren, autogara, situată pe Bulevardul Unirii, acolo unde se află și sediul operatorului de transport, va fi monitorizată video, va fi dotată cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, precum și spații administrative.

Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia au fost reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, sunt construite 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței (autogara și depoul de pe Calea Ialomiței fiind în proporție de peste 90% finalizate) și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, finanțarea este asigurată din fonduri europene.

„Este vorba de ultima autogară, întreg proiectul este în valoare de 170 de milioane de lei, va fi finalizat în acest an. Discutăm în cadrul acestui proiect și despre achiziția celor 40 de autobuze Mercedes-Benz Cytaro Hibrid. De asemenea, și despre asfaltarea bulevardului Mircea cel Bătrân, bulevardul Regele Carol, asfaltarea străzii Gării, asfaltarea străzii Locotenent Stancu Ion, depoul și stația de capăt pe care am construit-o deja în vecinătatea Complexului Turistic de Natație. Urmează să ajungă stațiile de transport, sperăm undeva la finalul lunii viitoare să ajungă toate în Târgoviște. Toate elementele pe care le-am menționat concurează la implementarea a celui mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște, cu finanțare nerambursabilă. Este un proiect care schimbă total transportul public local. Tot aici, pe Bulevardul Unirii, unde are sediul operatorul de transport al municipiului Târgoviște, aș mai menționa că întreaga zonă care deservește operatorul de transport, va fi transformat în parcare publică, destinată acestui cartier. Este vorba despre o parcare care va avea probabil peste 300 de locuri de parcare lejer. Vrem să venim în acest fel și în întâmpinarea locuitorilor din această zonă. Pe ceea ce înseamnă proiectul de modernizare al transportului public local din Târgoviște, pe zona periurbană, nu ne oprim aici, avem deja finanțarea aprobată prin PNRR, pentru achiziția a încă 21 de autobuze electrice, cu stațiile de încărcare aferente, autobuze care sperăm că pot fi achiziționate cât mai rapid astfel încât și transportul public local din zona limitrofă a municipiului Târgoviște să poată fi făcut la standarde europene, în contextul în care vom atinge câteva obiective importante. Primul ar fi scăderea poluării, al doilea, scăderea cotelor de trafic și încurajarea utilizării mijloacelor de transport în comun”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

leave a reply