Târgoviște: deși viscolul a lovit năprasnic, nu sunt probleme grave

Viscolul care  a lovit și județul Dâmbovița, în ultimele aproximativ 24 de ore, a provocat problem majore, în multe zone ale județului. Din fericire, în Târgoviște, spre deosebire de majoritatea orașelor importante din sudul țării – inclusiv București – se poate circula pe toate străzile, chiar dacă în condiții de iarnă. Faptul că zăpada este viscolită cu putere și fără întrerupere, face ca intervenția echipajelor de deszăpezire să fie aproape inutilă, zăpada așezându-se aproape imediat, la loc, după trecerea utilajelor. În ciuda acestui aspect, municipalitatea acționează permanent pentru a menține deschise toate arterele rutiere din municipiu.

Comandamentul de iarnă, condus de primarul Boriga, a anunțat astăzi la prânz că, în ciuda viscolului care a suflat violent, fără întrerupere de ieri seara, s-a reușit menținerea străzilor din municipiu deschise circulației, ceea ce se va întâmpla și în continuare, indiferent de evoluția vremii.

Primarul Gabriel Boriga a dat asigurări că administrația municipală va răspunde oricărei solicitări primită din partea cetățenilor, pentru situațiile de urgență, dispunând, în acest sens, deschiderea unor noi canale de comunicație. Astfel, târgoviștenii au la dispoziție și numerele de telefon:  0732.102.111; 0732.102.222; 0732.102.221 și 0725.799.921, la care pot comunica apariția unor probleme sau situații de urgență.

De asemenea, Gabriel Boriga a făcut apel la cetățeni să curețe trotuarele din fața caselor/blocurilor, deoarece municipalitatea pur și simplu nu poate asigura menținerea în stare bună a 100 de km de trotuare, cât are Târgoviște. În același timp, primarul Borigă le cere cetățenilor municipiului să evite deplasările prin oraș, care nu sunt absolut necesare.

”Fac apel la cetățeni să nu părăsească domiciliile decât dacă este absolut nevoie. De asemenea, le cer pietonilor să meargă cu grijă fiindcă sub zăpadă este o peliculă de gheață. În Târgoviște avem 100 de km de trotuare și este imposibil să le curățăm pe toate în timp real”, a declarat Gabriel Boriga, care a mai spus și că ”tot ce înseamnă forțecare pot să ajute sunt în dispozitiv. Dacă ninge și viscolește, este imposibil să ținem carosabilul negru”.

Pentru a preveni apariția unor situații-limită, echipajele Poliției Locale, dar și ambulanțe, patrulează prin municipiu, pentru a identifica eventuale victime și pentru a le acorda ajutor.

foto: incomod-media.ro

leave a reply