Târgoviște are stație de epurare nouă!

Târgoviște are una dintre cele mai moderne stații de epurare din țară! Începând de ieri, investiția de aproape două milioane de euro, realizată cu finanțare europeană, este funcțională și gata să preia apele uzate nu doar din Târgoviște, ci și din toate localitățile din zonă.

Staţia de epurare Târgovişte Sud este de departe cel mai important proiect de acest gen realizate în Dâmbovița. Proiectul în valoare de peste 83 milioane de lei a fost finanţat din fonduri europene, prin Programul Operațional Sectorial de Mediu 2007-20013, Axa prioritară 1.
Potrivit datelor furnizate de Compania de Apă Târgoviște, principalul beneficiar al investiției, stația de epurare Târgoviște Sud poate prelua ape reziduale de la o populație până la 124 800 de locuitori.

Prezent la eveniment, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a declarat că inaugurarea stației de epurare este o dovadă a strădaniei autorităților de a dezvolta localitățile județului. Totodată, șeful administrației județene a avertizat în legătură transformarea Companiei de Apă în element de bătălie politică”Felicit pe cei care au început acest proiect în anii 2010-2011, îi felicit pe cei care l-au implementat, diverse echipe manageriale și unități de implementare sau oameni din diverse structuri. Mulțumesc Primăriei Municipiului Târgoviște și lui Gabriel Boriga pentru implicarea în derularea acestui proiect, le mulțumesc celor din conducerea Companiei de Apă și îi asigur pe toți salariații din CATD că nu voi fi de acord ca unii să-și facă de cap legat de această companie importantă a municipalității, după cum, dezavuez pe toți cei care, din considerente de natură politică, încearcă să maculeze imaginea unei societăți care este importantă pentru locuitori, pentru economia locală și pentru tot ce înseamnă interesele noastre pe termen mediu și lung.

La rândul său, primarul municipiului, Gabriel Boriga, i-a felicitat pe cei care au făcut ca acest proiect să prindă viață și a subliniat că municipalitatea va sprijini, în continuare, toate eforturile și toate proiectele menite a transforma Târgoviște într-un oraș modern, european:

“Mă bucur să fim din nou împreună la încă un obiectiv de investiții pe fonduri europene realizat cu succes în Municipiul Târgoviște. Târgoviștea devine un oraș european, civilizat, care are grijă de mediu și de cetățenii săi. Îi felicit pe cei de la Compania de Apă pentru felul în care au știut să gestioneze acest proiect. Îi felicit pe domnii directori Dorin Staicu și pe Radu Vasilescu, cei care, de-a lungul timpului, au pus umărul la acest proiect. Vreau să urez mult succes în foarte dificila misiune pe care domnul director Constantin și echipa managerială o au. Sunt și voi fi alături de dumneavoastră pentru că sprijin o Târgoviște europeană, modernă, curată și civilizată”.

DSC_2935 DSC_2891 DSC_2899 DSC_2900 DSC_2905 DSC_2906 DSC_2907 DSC_2914 DSC_2915 DSC_2923 DSC_2930 DSC_2934 DSC_2935

leave a reply