Surprinzător, municipalitatea nu se lasă… surprinsă de iarnă!

Târgoviște este una dintre extrem de puținele localități din România unde șoferii nu se pot plânge că iarna le face viața un coșmar. Deși iarna, gerul sau nămeții  nu face ocolesc urbea noastră, buna organizare și implicarea autorităților fac diferența. În ultimii ani, ne-am obișnuit ca, indiferent de anvergura fenomenelor meteo – mai ales ninsoare, iarna – străzile din municipiu să fie tot timpul practicabile, în ciuda munților de zăpadă care iau naștere pe marginea carosabilului.

Cât privește iarna 2013-2014, semne bune… primăria are! Dorin să evite situația tipic românească ”iarna ne-a luat prin surprindere”, administrația municipală a constituit comandamentul pentru iarnă și a pregătit utilajele și materialele specifice, pentru sezonul rece.

Nu mai puțin de 200 de oameni şi 49 de utilaje, de toate tipurile, așteaptă ”cu arma la picior” să intervină în cazul îb care, așa cum s-a anunțat, vremea se va strica și va ninge abundant.

 “Iarna nu ne va lua prin surprindere, cum nu ne-a luat de şase ani încoace. Sper ca şi în acest an, să avem aceeaşi eficienţă şi să nu avem nicio situaţie dificilă – mă refer aici la drumuri blocate. În Târgovişte, timp de şase ani, nici măcar o străduţă sau alee, intare într-un areal restrâns nu a fost blocat. Atunci când vor cădea ninsorile, se va acţiona în etape, prioritar pentru intrările şi ieşirile în oraş, inelul de centură, principalele instituţii publice (Spital, Prefectură, Primărie, căile pentru transportul în comun). Avem toate categoriile de utilaje şi oameni, pentru a putea interveni şi a asigura tuturor cetăţenilor municipiului târgovişte, dar şi celor care tranzitează Târgoviştea, condiţii normale de siguranţă a traficului.” A declarant Gabriel Boriga, primarul municipiului. Totodată, Boriga ale-a cerut târgoviștenilor să dea o mână de ajutor administraţiei. ”Nu este un efort prea mare. Eu voi fi primul care voi face acest lucru. Rog cetăţenii municipiului Târgovişte să-şi cumpere lopeţi, alte scule şi ustensile care ar putea să îi ajute la acţiunea de deszăpezire şi să nu pregete să dea o mână de ajutor pentru a deszăpezi trotuarele, pentru a nu se crea gheaţă, pentru a nu apărea accidente. Fac apel şi la asociaţiile de proprietari care poartă responsabilitatea asupra ţurţurilor care se pot crea la ştreşini. Acestea pot cere oricând sprijinul primăriei şi al ISU. Există maşini speciale, dotate cu scări telescopice, care pot rezolva această problemă. Nu vreau să avem niciun accident de acest gen”, a precizat primarul gabriel Boriga.

leave a reply