SRS: ”PREMIERUL PONTA A RASPUNS MOTIUNII DE CENZURA CU INSULTE LA PERSOANA”

DECLARATIE POLITICA

Luni, in plenul Camerelor reunite, prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, luand cuvantul de la pupitrul central, a afirmat, ironic, la adresa mea ca am fost liberal si atunci cand eram informator al securitatii si mai tarziu, cand eram prieten cu Traian Basescu. In felul acesta, domnia sa a raspuns acuzatiilor care i s-au adus prin textul motiunii de cenzura initiate de PNL si pe care am semnat-o si eu, precum si afirmatiilor pe care le-am facut luand cuvantul si sustinand acest demers al opozitiei.

Ce l-a infuriate atat de tare pe premierul Victor Ponta? In scurtul meu discurs am evocat acuzatiile pe care i le aduce presedintele Traian Basescu, in legatura cu care am precizat ca nu-i port niciun respect. Concret, domnul Basescu, in mod insistent, in calitatea sa de presedinte, a afirmat ca avem unul dintre cei mai corupti prim-ministrii ai Romaniei. Practic, domnul Ponta este acuzat de fapte penale de catre insusi presedintele Romaniei. Evocand aceasta zicere a domnului Basescu, eu mi-am pus intrebarea: “ce se intampla daca, Doamne fereste, ce spune el este adevarat?” In continuare, am reamintit si acuzatiile pe care premierul Victor Ponta i le aduce presedintele, neuitand sa

adauge ca, dupa ce-si termina mandatul acesta va ajunge dupa gratii. Si, din nou, m-am intrebat : “ce se  intampla daca,  Doamne fereste, e adevarat?”. In final, mi-am mai pus si intrebarea, de la pupitrul central al plenului Parlamentului, “dar ce se intampla daca este adevarat si ceea ce afirma presedintele despre Ponta si ceea ce afirma premierul despre Basescu?  Daca, Doamne fereste, amandoi au dreptate atunci, acest popor este blestemat!” In discursul meu, la un moment dat, mi-am permis sa vorbesc si despre acuzatiile pe care presedintele Traian Basescu i le aduce, in baza unor constatari DNA, prietenului de casa al premierului Victor Ponta, deputatul PSD Sebastian Ghita, implicat in afaceri controversate cu statul si Uniunea Europeana, in valoare de sute de milioane de euro.

Sincer sa fiu, nu stiu care dintre afirmatiile de mai sus l-a infuriat atat de mult pe domnul Victor Ponta, incat sa raspunda unui discurs de sustinere a unei motiuni de cenzura cu atacuri la persoana si sa ma acuze de fapte pe care eu insumi le-am dezvaluit opiniei publice, insotite si de cuvenitele regrete si scuze.

 

              SENATOR,

        SORIN ROŞCA STĂNESCU

leave a reply