Șobolanii părăsesc corabia care se scufundă – Ovidiu Isăilă s-a ”vopsit” în roșu!

”Zestrea” parlamentară a USL, în județul Dâmbovița, se va îmbogăți cu un parlamentar… de colecție! Parașutat în Dâmbovița la ordinul conducerii centrale și ales senator în colegiul trei  pe munca pălmașilor PDL din tot județul (oricum, supranumerar și cu un noroc chior!), Ovidiu Isăilă, căci despre el este vorba, a defectat, solicitând, umil, să fie primit în PSD. Demersul lui Isăilă trebuie înțeles prin prisma intereselor personale ale individului. Ani de zile, ”supt” guvernarea PDL, Isăilă și-a umflat buzunare la Ministerul Finanțelor, unde era un fel de director. Gurile rele spun că Isăilă, băiat orientat, ar fi făcut o mică avere acolo, din salariu, evident!

Dacă gestul lui Isăilă nu mai surprinde pe nimeni, traseismul și lipsa de caracter fiind monedă curentă în politica românească, merită să tușăm duplicitatea liderilor PSD, care înfierează cu mânie proletară strategia PNL și PC de a-și completa ”lotul” cu dezertorii din PDL sau din PP-DD, dar nu se sfiesc să primească ei înșiși ”rebuturi” din PDL sau PPD. Isăilă și Radu Popa, ex-PPDD, fiind doar cele mai recente cazuri – și cu aplicație pe Dâmbovița.

Pe de altă parte, PDL Dâmbovița este pe cale să (re)devină ceea ce visează aripioara Blaga: un partiduleț de 7-8%, cu un singur deputat în județ, care nu deranjează pe nimeni și care, datorită ”cumințeniei”, primește din când în când niște firimituri de la masa rudei mai bogată, PSD. Scenariul este nu doar posibil, ci chiar probabil. După dezertarea lui Isăilă, PDL mai are în Dâmbovița doi deputați, Florin Popescu și Iulică Vladu. Ori, Florin Popescu nu va face mulți purici în PDL, după ce aripa Blaga l-a mazilit din fruntea PDL Dâmbovița și l-a izolat ca pe un paria. Surse apropiate fostului lider democrat-liberal spun că Popescu ar fi intens curtat de PNL, dar că nu a luat nicio decizie, deocamdată. În acest context, demonstrațiile de forță ale deputatului Popescu (organizarea Ligii Aleșilor Locali ai PDL, războiul surd purtat împotriva lui Blaga, în care mai toți primarii PDL i-au stat alături etc) nu ar reprezenta altceva decât monedă forte în negocierea unei poziții cât mai bune în PNL. În același timp, este de notorietate că Florin Popescu se numără printre susținătorii președintelui Băsescu, fapt pentru care logic ar fi să-l regăsim în Mișcarea Populară, împreună cu toți susținătorii săi din PDL.

Indiferent de pasul pe care îl va face Popescu, un lucru devine evident pentru toată lumea: PDL este pe tobogan iar disoluția partidului se poate observa cel mai bine în Dâmbovița. Iar dezertarea sen. Ovidiu Isăilă reprezintă bomboana de pe colivă.

  • Este clar,Politica Mare se face pe malurile Dambovitei nu la Dambovita unde nici macar nu se mai comenteaza…….

leave a reply