Soarta maidanezilor, la ”mâna” târgoviștenilor

Decizia CCR, potrivit căreia Legea ce permite eutanasierea câinilor fără stăpân, dacă nu sunt adoptați în termen de 14 zile, nu a schimbat cu nimic strategia municipalității. Cel puțin, nu pentru moment. Solicitat să comenteze decizia CCR, primarul Gabriel Boriga a declarat că dorește să rezolve în mod real și eficient problema câinilor fără stăpân, dar că decizia trebuie să fie a comunității, nu a unui singur om, indiferent cine ar fi acesta. De aceea, continuă chestionarea târgoviștenilor cu ajutorul voluntarilor, până în acest moment aproximativ 6.000 de târgovișteni răspunzând deja întrebării adresate de municipalitate: „Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân, dacă în termen de 14 zile nu sunt adoptaţi din adăposturile speciale?”

Potrivit primarului Boriga, sondajul ad-hoc va avea 10.000 de respondenți, adică 25% din numărul cetățenilor care s-au prezentat la vot la alegerile locale de anul trecut.

Așadar, chiar dacă legea deja promulgată i-ar permite să eutanasieze câinii care nu sunt adoptați în termen de 14 zile, primarul Boriga preferă să asculte vox populi înainte de a lua o decizie. Poziția șefului administrației este ușor de înțeles, dată fiind emoția și chiar încrâncenarea generate de subiect, în sânul societății românești. Chiar dacă, de multă vreme, primarul Boriga este cunoscut ca fiind adeptul măsurilor radicale privind câinii fără stăpân, el însuși deplângând în repetate rânduri absența unei legislații care să-i permită adoptarea unor măsuri ferme, iată că de această dată a ales o poziție neutră, lăsându-i pe târgovișteni să decidă ce trebuie făcut cu maidanezii.

Cu siguranță,  ”radicalii”, ”talibanii”  îl vor critica/condamna pe edil, dar este de domeniul evidenței că aparenta ”slăbiciune” a primarului trebuie citită în altă cheie: dacă târgoviștenii vor fi de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân, primarul nu va avea nicio scuză dacă nu va eradica acest periculos fenomen, în timp ce un vot negativ al respondenților, l-ar îndreptăți pe Gabriel Boriga să se spele pe mâini de această spinoasă problemă. La urma urmelor, dacă târgoviștenii vor decide că pot să riște sănătatea sau viața copiilor, nimeni nu poate face altfel.

Așadar, în maxim două săptămâni vom ști: scăpăm sau nu de câinii vagabonzi de pe străzi?

P.S. Autorul articolului de mai sus, deși iubește animalele, va milita cu toată energia pentru a elimina de pe străzi pericolul reprezentat de maidanezi. Din nefericire, asta înseamnă, pentru 80-90% dintre câinii fără stăpân, eutanasierea. Dar, cu strângere de inimă, trebuie să renunțăm la a ”iubi” animalele transformându-le în pericole mortale pentru copii noștri. De aceea transmitem public susținerea redacției dambovita24.ro pentru aplicarea ad literam a Legii și eutanasierea câinilor care nu își găsesc stăpân.

9 Comments

 • Pai sa inteleg ca daca sondajul iese in favoarea “iubitorilor”, iar nu se respecta legea in Romania?

  • Pai LEGEA PERMITE eutanasierea, NU OBLIGA să eutanasiezi… Asadar, Doamne ajută sa aibă minte târgovistenii. Iar ”iubitotrii” să ia cainii acasa

 • doresc sa scapam de ei ..sa stau fara griji ca ma poate musca sau poate omora un om sau un copil …de ce in alte state s-a putut face asta si la noi nu ? pt ca sunt prea multe interese ….eu unu as vrea si ma rog la dumnezeu ca copilul unui om mare din sefia statului …parlamentar …..deputat …..premier …sau senatori sau ce functii ,mai sunt prin statul asta sa fie muscat ..sau omorat de caini sa constientizeZe caci nu se poate traii asa ……si eu iubesc animalele dar intr-o anumita constienta …nu ca pe craitelor azi vin hingherii iar doamna ce lucreaza la bcr ii piteste in garaj iar dupa ce pleaca hingherii le da drumu ……sau se muta tiganii la parteru blocului si toarna beton in fata blocului …nu de alta sa inchida o gradina ..nu de alta asa cum fac tiganii de obicei …gard si nu mai ai voie sa intri …CACI ESTE TERITORIUL TIGANILOR ….DOAR CE DRACU A CUMPARAT PARTERU BLOCULUI CU TOT CU APARTAMENT
  !!!!!!ATEWNTIE DOMNILOR CE CONDUCETI O RESEDINTA DE JUDET !!!!!

 • Nu e normal ca intr-o tara din U.E. sa avem atatia caini vagabonizi.Sper ca in scurt timp sa nu mai avem chiar asa multi.Domnul primar Gabriel Boriga a avut o initiativa buna, si sper ca, majoritatea oamenilor au luat decizia de a scapa de cainii de pe strada.

 • Si cum va numiti domnule autor al articolului? Ati uitat sa va semnati domnule “iubitor de animale”!

 • Asadar, primarul nostru (Boriga) gaseste subterfugii ca sa nu respecte Legea?!
  Of, ROManica…

 • am transmis deseori e-mail catre primarie/primar sa ia masurile necesare pt a trai civilizat in Tgv, dar Maria Sa dl. primar n-a dat curs solicitarilor mele. Azi, 29.09.2013, am transmis un nou mail pe adresele: primarulmunicipiuluitargoviste@pmtgv.ro, respectiv
  primar@pmtgv.ro

 • draga Luminita….vad ca te preocupa mai mult cum se numeste “autorul” decat mesajul articolului!!!!!!!!…in ritmul asta sa tot asteptam sa strangem maidanezii….

 • Asadar, primarul nostru isi face iar de cap, gasind subterfuzii ca sa nu respecte Legea.
  Am transmis deseori e-mail catre primarie/primar sa ia masurile necesare pt a trai civilizat in Tgv, dar Maria Sa dl. primar n-a dat curs solicitarilor mele. Azi, 29.09.2013, am transmis un nou mail pe adresele: primarulmunicipiuluitargoviste@pmtgv.ro, respectiv
  primar@pmtgv.ro

leave a reply