Situatia de la Compania de Apa Targoviste este tragica

Proaspatul director general interimar al Companiei de Apa Targoviste, a facut primele declaratii din postura noii functii. Acesta s-a aratat socat de situatia pe care a gasit-o in cadrul companiei.

“Situaţia este tragică, în sensul că la ora actuală, Compania de Apă nu are niciun leu lichidităţi ca să poată să implementeze proiectele europene. Sunt necesare nu mai puţin de 50 miliarde pentru plata TVA-ului la cererea de rambursare, că pentru cererile de plată astăzi era ultima zi, dar şi acolo trebuia virate nişte contribuţii, iar pentru proiectele pe economii nu există niciun leu disponibilitate financiară.

Am cerut să se facă o analiză cu consultantul, cu instituţia inginerului, voi mai analiza pentru a vedea care este decizia ce trebuie luată.

Eu sper ca la Curtea de Apel Ploieşti să se dea o soluţie favorabilă şi să suspende corecţia de 204 miliarde lei vechi aplicată, pentru că, dacă nu se suspendă această corecţie, Compania intră în insolvenţă, fiindcă nu are resurse şi nu poate suporta o astfel de sumă, iar asta înseamnă blocarea proiectelor europene şi a altor proiecte viitoare.

Este o perioadă extrem de dificilă… Este foarte posibil să fie afectaţi şi abonaţii, dar trebuie văzut ce este de făcut, având în vedere că este singurul furnizor, va trebui luate nişte măsuri, dar dacă se ajunge în situaţia în care să nu poţi să-ţi plăteşti furnizorii, în condiţiile legii, se poate cere insolvenţă, dacă e o plată mai mare de 10.000 de euro, în momentul în care nu vei plăti curentul sau vreun furnizor, este posibil să se ceară insolvenţă, iar asta înseamnă blocarea conturilor şi aşa mai departe…

Lucrurile sunt extrem de complicate şi extrem de dificile. Eu probabil voi fi director pentru maximum 90 de zile, dar după ce am văzut astăzi îmi doresc ca această perioadă să fie cât mai scurtă”, a declarat noul director general interimar al Companiei de Apă, Alexandru Oprea.

leave a reply