Senatorul Titus Corlățean, întrevederi la nivel înalt și discuții importante cu autoritățile de la Tbilisi în cadrul unei misiuni de monitorizare privind îndeplinirea obligațiilor și angajamentelor asumate de Georgia în momentul aderării la Consiliul Europei.

Senatorul PSD Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, întreprinde în perioada 8-10 decembrie a.c., o misiune de monitorizare în Georgia, în calitate de raportor privind îndeplinirea obligațiilor și angajamentelor asumate de autoritățile georgiene în momentul aderării la Consiliul Europei.
În calitatea sa de raportor, senatorul Titus Corlățean a avut alături de parlamentarul francez, Claude Kern, coraportor, o serie de întrevederi la nivel înalt cu autoritățile de la Tbilisi – prim-ministrul Georgiei, președintele Parlamentului, ministrul de externe, ministrul de interne, procurorul general, avocatul poporului, membrii Delegației georgiene la APCE, reprezentanți ai grupurilor politice din Legislativul georgian, șefi de misiuni diplomatice acreditate la Tbilisi și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale.

Raportul de etapă privind monitorizarea îndeplinirii obligațiilor și angajamentelor de către Georgia, împreună cu rezoluția aferentă, urmează a fi prezentate, spre examinare și vot final plenului Adunării, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg, 25-29 aprilie 2022).

„După peripețiile navigației aeriene de care vă spuneam ieri, cam asta am făcut azi și voi face și mâine: întâlniri cu oficiali din Georgia în cadrul misiunii mele europene de raportor privind acest stat, din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei/ Comisia de monitorizare a angajamentelor statelor membre. Azi m-am întâlnit, împreună cu colegii mei francez și olandez, cu Primul ministru, Irakli Garibashvili, cu Ministrul afacerilor externe, David Zalkaliani, cu Președintele Parlamentului, Kakha Kuchava, cu Procurorul general, Irakli Shotadze și cu alți membri ai guvernului sau oficiali georgieni, precum și cu reprezentanții mediului diplomatic acreditat la Tbilisi.

Mâine continuăm cu liderii partidelor politice din Parlament, de la putere sau din opoziție, precum și cu opoziția extraparlamentară. O concluzie, pe care noi românii o cunoaștem. Drumul spre aderarea la UE și NATO se construiește prin muncă. Și chiar dacă ceea ce noi, ca români, am descoperit ulterior, ca membrii ai celor două organizații, nu se suprapune integral cu ceea ce am crezut sau sperat, credeți-mă, merită! În timp ce alții au părți din teritoriul suveran ocupat de trupe străine și suferă, noi avem garanții de securitate și dormim liniștiți. Cam despre asta este vorba…”, a transmis senatorul Titus Corlățean la finalul unei zile pline de întâlniri și discuții politice și diplomatice.

leave a reply