Senator Adrian Țuțuianu: La împlinirea a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România, fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, pe lista Pro România pentru europarlamentare

Victor Ponta, Corina Crețu, Mihai Tudose și Iurie Leancă sunt primii patru candidați pe lista Pro România pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Niciun parlamentar Pro România din Dâmbovița nu se regăsește pe această listă, decizia luată în interiorul partidului fiind aceea ca senatorii și deputații formațiunii politice să continue lupta politică în Parlamentul României. Senatorul Adrian Țuțuianu susține echipa care a intrat în lupta pentru Parlamentul European și salută prezența pe lista Pro România pentru europarlamentare a fostului premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, precum și pe cea a comisarului european, Corina Crețu și a președintelui partidului, Victor Ponta.

„Peste 500.000 de români au semnat pentru susținerea listei noastre de candidați. Asta înseamnă că, deși suntem un partid care acum se construiește, oamenii au primit cu toată deschiderea proiectul nostru și au recepționat pozitiv nevoia unei alternative corecte pentru Stânga românească, modernă, europeană.

Am decis ca toți senatorii și deputații să rămână aici și să continue lupta politică în Parlamentul României. Este motivul pentru care cei mai mulți dintre noi nu ne regăsim pe această listă, oferind, în schimb, șansa unor tineri din organizațiile PRO ROMÂNIA din țară să iasă în primele rânduri. Este, dacă vreți, și o subliniere a faptului că partidul nostru are, deja, închegată o resursă umană pregătită pentru astfel de bătălii.

Cred că orice analiză am face, ea va da câștig de cauză „titularilor” PRO ROMÂNIA. Faceți și dumneavoastră orice fel de comparație și veți afla răspunsul. Avem oamenii cu cea mai mare experiență în relații europene, oameni cu anvergură profesională pe care nici măcar adversarii nu-i contestă.

Îl avem pe Victor Ponta – modelul guvernării de succes, o guvernare care, prin comparație cu ce se întâmplă acum, pare la ani lumină distanță.

O avem pe Corina Crețu – comisar european, fost vicepreședinte al Parlamentului European, consilier prezidențial, un nume extrem de puternic în Europa.

Și, cu o mențiune specială, îl avem pe fratele de peste Prut, Iurie Leancă, fost prim-ministru al Republicii Moldova, actual viceprim-ministru pentru Integrare Europeană. Și momentul mi se pare excelent ca simbolistică: astăzi se împlinesc 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România, iar PRO ROMÂNIA este singurul partid care acordă un loc eligibil unui reprezentant al românilor de peste Prut”, a declarat senatorul Adrian Țuțuianu.

 

leave a reply