Seceta îi lovește crunt pe crescătorii de animale din Dâmbovița

Seceta le face viața grea atât agricultorilor, cât şi crescătorilor de animale. Văcarii și ciobanii de la marginea Târgoviştei, din comuna Ulmi, se plâng de faptul că vacile, caprele sau oile nu mai au ce să mănânce pe câmp, în condiţiile în care nu a mai plouat în ultimele săptămâni. Câmpurile sunt pârjolite iar animalele aproape că nu au ce mânca, situație în care a scăzut dramatic şi cota de lapte.

Crescătorii spun că dacă ar fi plouat măcar o dată pe săptămână, animalele ar fi avut ce să mănânce şi ei nu s-ar fi aflat în situația critică de acum. Producția de lapte a scăzut drastic, pentru ca vacile nu mai au hrană proaspătă. Văcarii stau mai mult cu animalele pe câmp, doar or mai găsi ceva iarbă verde să le mai aline foamea.

Nici caprele sau oile nu o duc mai bine pe vremurile acestea. Crescătorii de animale se tem că în curând vor fi nevoiţi să umble la rezerva de fâneţuri adăpositită în grajduri, ceea ce îi va aduce în imposibilitatea de a mai avea cu ce le hrăni în mijlocul iernii.

leave a reply