Se lucrează la PIDU A!

Cartierul Micro VI este, de mai bine de o săptămână, scena celui mai important proiect de reabilitare a cartierului din ultimii 30 de ani. Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) cuprinde în zona ”A” exact cartierul la care facem referire. Finanţat de Uniunea Europeană cu 98%, contribuţia comunităţii locale fiind de 2%.
Gabriel Boriga, primarul Târgoviștei a inspectat șantierele din MVI, afirmând în fața ziariștilor că este un proiect ”vital” pentru oraș. “S-a început cu decopertarea suprafeţei care acoperă pământul. Este vorba de pavele, borduri şi garaje. Vor urma lucrările de refacere a sistemului de apă şi canalizare, se va face asfaltarea în totalitate a tuturor locurilor de parcare şi crearea de noi locuri de parcare, îmbunătăţirea trotuarelor şi a aeilor pietonale. Accesul persoanelor se va face mult mai uşor, elegant şi civilizat. Nu dispare niciun metru pătrat de spaţiu verde, nu se va doboră niciun copac, amenajăm spaţiile cu locuri de joacă pentru copii, părculeţe şi locuri de recreere. Este un proiect vital pentru dezvoltarea Târgoviştei iar lucrările sunt în grafic”, a declarant primar Boriga.

 *****

Pe scurt, PIDU A presupune „Reabilitare si modernizare infrastructură utilităti publice urbane, reabilitarea si modernizarea spatiilor publice urbane în zona „A” a zonei de acţiune urbană din Municipiul Târgoviste, Judetul Dâmbovita”

Proiectul  este  finanțat pe Axa prioritară 1- Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor- poli urbani de creștere, Domeniul major de intervenție 1.1- Planuri integrate de dezvoltare urbană , Subdomeniul – Centre urbane.

Zona de acține a proiectului este : de la Sala Sporturilor, pe Calea Câmpulung până la  strada Tudor Vladimirescu, strada Tudor Vladimirescu până la Sensul Giratoriu cu strada Colonel Dumitru Băltărețu, Strada Colonel Dumitru Băltărețu  până la Bulevardul Unirii, Bulevardul Unirii până la Sensul Giratoriu de la Sala Sporturilor, incluzând spațiul urban interior acestei delimitări – Micro 6

Valoarea totală a proiectului este de  75.804.429,76 lei, iar în cadrul lui se vor realiza următoarele lucrări în zona  „A” a zonei de acțiune urbană :

 

Reabilitare drumuri, spaţii publice:

 

lungime străzi  cu trotuare pe ambele părţi- 6.746 ml :

lungime piste biciclişti                         – 8.000 ml :

locuri parcare                                                   – 1.916 buc

staţii transport public                                      – 12  buc

marcaje rutiere                                     – 12.000 ml

indicatoare rutiere                                           – 140 buc

amenajare spaţii de joacă                                – 4 buc

amenajare teren spaţii verzi                             – 6 ha

Durată implementare proiect : 37  luni

 

Reabilitare reţele iluminat public şi fibră optică:

lungime reţea reabilitată:                                                                     – 12.509 ml

Stâlpi iluminat stradal                                                                         – 311 buc

Stâlpi iluminat parcări panouri fotovoltaice                                        – 93 buc

Stâlpi iluminat zonă supraveghere parcări cu panouri fotovoltaice     – 3 buc

Lungime fibră optică                                                                           – 8.282 ml

 

Durată implemementare proiect : 37 luni

 

Reabilitare reţele apă-canal:

 

Lungime reţele apă                              – 6.960 ml

Cămine de vane                                  – 28 buc

Hidranţi incendiu                                – 45 buc

Sistem monitorizare presiune              – 4 buc

Mp (1) = Punct de monitorizare a presiunii si debitului pe conducta principală de distribuţie în sensul giratoriu de la Autogara Mondotrans, pentru echilibrarea parametrilor hidraulici ai consumatorilor în număr din ce în ce mai mare din Micro -raioanele M II şi M III, pe Bd. Eroilor spre Teiş.

Mp (2) = Punct de monitorizare a presiunii pe str. Tudor Vladimirescu, în punctul  de intersecţie a conductei nou proiectate De 355 mm pe str. Iancu Jianu cu conducta principala (secundară în SF) de distributie;

Mp (3) = Punct de monitorizare a presiunii pe str. Tudor Vladimirescu la intersecţia cu str. Col. Băltăreţu, pentru monitorizarea presiunilor în nodul hidraulic din care distribuţia apei trebuie echilibrată în două direcţii, în continuare pe str. Col. Băltăreţu spre centrul oraşului şi respectiv spre cartierul Trandafirilor – Micro- raioanele M XI şi M XII. (propunere – 2 traductori de presiune).

Mp (4) = Punct de monitorizare a presiunii pe str. Unirii, la intersecţia  cu str. Gării (sensul giratoriu PAFCOM) (considerând că staţia de tratare Târgovişte Sud a fost trecută în rezervă rece).

Reţea canalizare                      – 1.984 ml

Bransamente guri scurgere      – 256 buc

 Durată implementare proiect: 37  luni

Proiectul se află în etapa de evaluare a ofertelor pentru atribuirea contractului de execuție lucrări.

leave a reply