Școala Nr.8 „Mihai Viteazul” din municipiul Târgoviște, cea mai modernă unitate de învățământ din România. A fost finalizat proiectul de reabilitare, modernizare și extindere, iar elevii și cadrele didactice reîncep de luni cursurile în „casă nouă”

Școala Gimnazială Nr. 8 „Mihai Viteazul” din municipiul Târgoviște își redeschide porțile după ce a făcut obiectul unui amplul proces de extindere, reabilitare, modernizare și dotare!

De luni, 8 februarie, cei peste 950 de elevii ai școlii, dar și cadrele didactice se vor putea bucura de una dintre cele mai moderne unități de învățământ din România!

Proiectul implementat la Școala Nr. 8 „Mihai Viteazul” are o  valoare totală de 18.496.227,26 lei (inclusiv TVA) și a fost finanțat din fonduri europene, sumă cu care unitatea de învățământ a fost transformată din temelii. Școala a fost reabilitată în întregime, construindu-se nu mai puțin de 6 corpuri de clădire și 14 săli noi de curs, numărul acestora crescând de la 22 la 36.

De asemenea  a fost construită o sală de festivități, o bibliotecă, a fost extinsă sala de sport, a fost realizat un teren de sport exterior, grupuri sanitare și vestiare aferente zonei sportive, la care se adaugă o clădire tehnică.

Fiecare sală de clasă beneficiază, în afara mobilierului, de videoproiector, ecran de proiecție, imprimantă multifuncțională sau calculator (all in one PC).

De asemenea au fost dotate complet laboratoarele, a fost instalat un sistem de monitorizare video, dar și un sistem de sonorizare.

„La Școala ,,Mihai Viteazul” din municipiul Târgoviște, administrația publică locală târgovișteană a implementat pe fonduri europene un proiect în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, iar astăzi marcăm finalizarea lucrărilor. Mulțumesc conducerii acestei unități de învățământ pentru efortul pe care l-au depus pe întreg parcursul derulării acestui proiect. De asemenea, le mulțumesc cadrelor didactice, elevilor și părinții elevilor.

În orice caz, toate aceste dificultăți sunt depășite la acest moment, iar începând de luni, de pe 8 februarie, această unitate de învățământ își redeschide porțile după un proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare fără precedent. Această școală este una dintre cele mai moderne unități de învățământ. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc și colegilor mei din executivul Primăriei Târgoviște pentru implicarea în derularea acestui proiect.

Școala ,,Mihai Viteazul” din municipiul Târgoviște deservește cel puțin un cartier, cartierul cu același nume, din fostul microraion 9 și este o școală de tradiție din municipiul Târgoviște care într-adevăr avea nevoie de un asemenea proiect de modernizare, extindere, reabilitare și dotare. Trebuie să spunem că acest proiect a avut o componentă importantă pe zona de extindere, în sensul că s-a construit un corp nou, cu numai puțin de 14 săli de clasă noi, o bibliotecă pe două etaje, sală de festivități, de asemenea, terenul sportiv de afară, vestiarele de la baza sportivă, clădirea pentru centrala termică. Este un proiect care a vizat iată suplimentarea spațiului, care la acest moment devine cea mai mare școală gimnazială din județul Dâmbovița și una dintre cele mai mari din România. În acest moment școala găzduiește 950 de elevi, dar eu cred că după ce vom trece de această pandemie, școala va putea găzdui mai mult de atât. Este o unitate de învățământ care în acest moment are tot ce îi trebuie pentru a funcționa în condiții foarte-foarte bune, dotări, fiecare clasă are proiector, calculator, sistem de supraveghere video, sistem de comunicare, toate instalațiile sanitare și termice au fost schimbate, toate sălile de clasă din corpurile vechi reabilitate, tâmplărie schimbată, sală de sport reabilitată, dotată și mărită. Timpul în care s-au desfășurat lucrările a fost destul de scurt, acestea începând în vara anului 2019. Nu știu vreo altă unitate de învățământ din regiunea Sud – Muntenia, care a fost reabilitată atât de repede, pe Programul Național Regional începând cu 2014. Este una dintre cele mai importante investiții din municipiul Târgoviște, dacă mă refer la toate investițiile, indiferent de sursa de finanțare. Tot în această zonă, anul trecut am finalizat lucrările de modernizare și dotare la Creșa Nr. 8. Se lucrează în continuare la Grădinița Nr 8 ,,Rază de Soare”, tot pe fonduri europene, tot în cadrul unui proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional, iar investițiile cele mai mari pe fonduri europene nici nu au început încă”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

La evenimentul de inaugurare a participat și un sobor de preoți, care au efectuat o slujbă specială, iar vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Ionuț Ghibanu a oferit directorului școlii o icoană care să fie păstrată în cancelaria profesorală.

„Ne bucurăm să fim aici pentru a săvârși slujba de binecuvântare a acestei școli complet reabilitate, iar prezența noastră aici arată interesul pe care administrația publică locală îl arată pentru educație, înțelegând că aceasta este cheia unei dezvoltări durabile a unei comunități. Nu trebuie să uităm niciodată că aici, în Cetatea de Scaun, în țara, în Europa și oriunde creștinismul a ajuns, școala a funcționat mai întâi în tinda bisericii și apoi s-a dezvoltat, iar școala alături de biserică și de familie reprezintă stâlpul fundamental a unei societăți pentru că ea se ocupă de educația tinerelor generații, cei care reprezintă o speranță pentru noi toți și cei care vor purta pe umeri responsabilități zilelor care vor urma. Mă bucur să constat că avem o școală frumoasă, modernă, o școală reabilitată, mai ales în contextul pandemiei cu noul coronavirus, când știm și simțim cu toții că avem nevoie de cât mai multe spații de învățământ, fiind nevoie ca elevii să mențină o distanță fizică și nu socială între ei, și de asemenea, între elevi și profesori. Fac un apel la distinsele cadre didactice ale acestei școli să reamintească elevilor care învață și vor învăța aici că această școală se numește Mihai Viteazul, iar numele său este cel care ne amintește de primul întregitor de neam și de țară al cărui cap este la Mănăstirea Dealul pentru așteptarea Învierii, iar astfel vom reuși să le inspirăm copiilor patriotismul, iubirea de biserică și de țară”, a transmis vicarul eparhial, pr. Ionuț Ghibanu.

Emoționată, directoarea Școlii Nr. 8 „Mihai Viteazul” a mulțumit echipei de conducere a Primăriei Târgoviște pentru realizarea acestui proiect, care a schimbat total imaginea unității de învățământ și care oferă elevilor și cadrelor didactice cele mai moderne condiții de studiu.

„Ne bucurăm că școala noastră poate să beneficieze de un asemenea proiect de dezvoltare și extindere. Este un moment așteptat de toți copiii noștri. Nu vă spun de câte ori au fost întrebări, pentru că ei au urmărit în toată această perioadă tot ceea ce se întâmplă în cadrul școlii lor și întrebau când se întorc acasă? Mulțumim foarte mult Primăriei Târgoviște pentru efortul făcut și pentru sprijinul acordat, mulțumim întregii echipe de la managementul proiectelor de la Primăria Târgoviște pentru că s-au gândit ca cei 950 de elevi ai acestei unități de învățământ și cele peste 70 de cadre didactice, merită un astfel de proiect”, a declarat Luminița Bobeș, directoarea Școlii „Mihai Viteazul” din municipiul Târgoviște.

leave a reply