S-a tranșat: majoritatea târgoviștenilor a votat pentru eutanasiere!

COMUNICAT DE PRESĂ

 10 octombrie 2013

 Primăria Municipiului Târgoviște a inițiat o campanie de voluntariat care a avut ca scop consultarea cetățenilor privind aplicarea OUG 155/2001, referitoare la eutanasierea câinilor fără stăpân. Derulată în perioada 17-29 septembrie 2013, campania a fost realizată pe un eșantion reprezentativ de aproximativ 8200 de persoane din toate microraioanele municipiului nostru, care au raspuns prin „DA” sau „NU” la întrebarea: ”Sunteți de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân dacă nu sunt adoptați după 14 zile, conform OUG 155/2001- privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân?”

Primarul municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga a dorit ca o decizie finală pe marginea acestui subiect delicat să coincidă cu dorința opiniei publice locale, motiv pentru care a propus derularea acestei campanii finalizate în ultimele zile ale lunii septembrie.

După centralizarea tuturor răspunsurilor oferite de târgovișteni, s-au înregistrat următoarele rezultate:

–         6057( 74 % ) dintre cetățenii intervievați au răspuns afirmativ;

–         2125 (26%) dintre cetățenii intervievați au răspuns negativ;

În urma acestor rezultate, Primăria Târgoviște îi informează pe toți cetățenii municipiului că , imediat după ce Guvernul României va aproba prin hotărâre, va pune în aplicare  prevederile Legii nr. 258/2013.

Pe 10 septembrie 2013, proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor. Actul normativ prevede prelungirea de la 7 la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat, gratuit.

După cele două săptămâni, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea şederii lor în adăpost, cu condiţia să aibă resurse financiare pentru întreţinerea locațiilor.

Biroul de presă

2 Comments

  • Felicitari primariei pt acest sondaj de opinie.Acum sper ca se va lua o decizie si ca vor lua cativa din cainii fara stapan!

  • o treaba excelenta a primariei.asa ar trebui sa faca fiecare primar, sa consulte cetatenii!

leave a reply