România, pe ultimul loc în UE privind calitate vieții și bunăstarea socială. Deputatul Carmen Holban a declarat că studiile sociologice arată că românii sunt stresați de pandemie, de situația financiară incertă și lipsa de timp.

România ocupă ultimul loc în clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene privind calitatea vieții și bunăstarea socială.

Pentru a stabili care sunt obiceiurile cu risc crescut care au un impact direct asupra calității vieții românilor, Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză a realizat recent un studiu sociologic menit să ofere o imagine documentată despre obiceiurile zilnice și de consum ale cetățenilor români.

Rezultatele acestui studiu au fost analizate și în cadrul Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților.

Potrivit deputatului PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, membru al Comisiei pentru egalitatea de șanse, studiul arată că românii sunt în ultima vreme stresați nu numai de pandemie, ci și de situația financiară incertă și de lipsa de timp.

„Românii sunt tot mai stresați de această pandemie care pare că nu se mai termină – 46%, de situația financiară incertă – 40%, dar și de lipsa de timp – 34%.

Procentele sunt îngrijorătoare, iar calitatea vieții și bunăstarea socială ne clasează pe ultimul loc în UE și pe locul 44 în lume.

Datele acestea, dar și multe altele sunt rezultatele unor ample analize efectuate de Social Progress Imperative, cercetare care a vizat aflarea ultimelor date în ceea ce privește starea de sănătate a românilor, precum și cât de mult ne afectează perioada prin care trecem.

Alături de parlamentarii Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, am mai discutat și despre ceilalți factori care afectează calitatea vieții românilor.

Pe lângă stres, Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză (CIPRA) mai arată că starea noastră de sănătate poate avea de suferit din cauza lipsei somnului, a alimentației insuficiente sau neadecvate, a consumului excesiv de alcool și de tutun, dar și din cauza sedentarismului.

Nu este niciodată prea târziu să renunțăm la obiceiurile sau viciile care ne pot afecta viața, iar analizele pe care CIPRA le va prezenta pot veni în sprijinul creării unor programe menite să îmbunătățească starea de sănătate a românilor”, a transmis deputatul PSD Carmen Holban.

 

leave a reply