”Rebeliunea” primarilor PDL din Dâmbovița, victorie de etapă!

Mazilirea lui Florin Popescu din fruntea PDL Dâmbovița și numirea unui președinte interimar contestabil, prin prisma rezultatelor – Liviu Negoiță – a provocat tensiuni fără precedent în organizația județeană democrat-liberală. Primarii PDL, cei care timp de patru ani au fost sprijiniți de Popescu, pe când era președinte al CJD, au fost cei care și-au manifestat fără reținere nemulțumirea față de noua conducere interimară, în frunte cu Liviu Negoiță. Ba, la un moment dat, conflictele mocnite au degenerat, fiind la un pas de a se transforma în bătăi în toată legea!

Pentru că voiau să se facă auziți, primarii au trecut peste capetele celor din conducerea județeană interimară și i-au adresat lui Vasile Blaga o scrisoare prin care ăi cereau să vină în Dâmbovița pentru a le asculta doleanțele.

Conducerea centrală a partidului pare să fi luat în calcul pericolele ce ar fi pândit organizația în cazul menținerii unei conduceri contestată vehement, fapt pentru care Vasile Blaga a luat decizia de al înlocui pe Liviu Negoiță cu Jean Popescu, la șefia PDL Dâmbovița.

Unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi dâmbovițeni, dr. Jean Popescu este și cel mai vechi membru al PDL (PD), fiind în mai multe rânduri lider al organizației județene. Contactat de dambovita24.ro, Jean Popescu a explicat decizia coonducerii centrale prin nevoia de a tempera animozitățile, iar în ceea ce privește alegerea sa pentru a asigura interimatul, liderul democrat-liberal a spus, cu umor, că el este un fel de manta de vreme rea în PDL, nefiind prima dată când, în condiții vitrege, este pus să asigure conducerea organizației.

Despre obiectivele noului președinte, Jean Popescu spune că cel mai important este acela de a face din Biroul Permanent Județean un organism funcțional. ”Sper să-i pot face să se accepte, nu visez că-i voi face să se iubească. Dar trebuie să facă efortul de a se accepta unii pe alții, pentru a merge mai departe”, spune Popescu.

Dacă numirea dr. Jean Popescu va liniști apele în PDL Dâmbovița, rămânr de văzut. O altă necunoscută o reprezintă evoluția/involuția partidului. Cel puțin în Dâmbovița, trecerea pe linie moartă a fostului președinte, Florin Popescu, pare să fi paralizat partidul, principala preocupare constituind-o lupta intestină pentru funcții și influență.

Deocamdată, putem spune că ~rebelii~ au înregistrat o victorie de etapă, forțându-l pe Vasile Blagă să bată în retragere, deși părea hotărât să-i ”radă” pe toți cei care, pe filiera Florin Popescu, au sprijinit Moțiunea Elenei Udrea la alegerile interne din primăvară.

leave a reply