RĂVĂȘITUL OILOR, SĂRBĂTOARE TRADIŢIONALĂ LA RUNCU

Răvăşitul Oilor, sărbătoare cu tradiţie, reprezentativă pentru judeţul Dâmboviţa, a ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie consecutivă, iar ciobanii au coborât din munte cu cele mai bune produse tradiţionale. Mii de dâmboviţeni, dar şi oameni din judeţele învecinate au petrecut două zile de poveste, într-un peisaj pitoresc, la Runcu.  Zeci de ciobani, din Dâmboviţa şi Braşov, au adus cele mai bune brânzeturi şi cea mai crudă pastramă în faţa gurmanzilor, pe Vârful lui In, din comuna Runcu. Aici s-au adunat meşteri populari din toată ţara, producători agricoli şi crescători de animale. Cei prezenţi la Runcu, nu doar că s-au bucurat de un peisaj desprins parcă din basmele populare, dar nu au plecat acasă cu mâna goală.

Cei prezenţi la Runcu în week-end au avut parte şi de un spectacol folcloric, în cadrul căruia au urcat pe scenă nume cunoscute în muzica populară, la nivel naţional, dar nu au lipsit nici artiştii dâmboviţeni. Distracţia şi voia bună au fost cuvintele cheie, în vârf de munte.

Răvăşitul Oilor este o sărbătoare de tradiţie pentru comuna Runcu, iar gazdele promit noutăţi la fiecare ediţie.

Noutatea din acest an la Răvăşitul Oilor a fost reprezentată de concursurile cu cai, unde au fost expuse cele mai frumoase exemplare.

leave a reply