PSD și PNL Dâmbovița pentru prima dată în acord total de când sunt în așa-zisa coaliție. Niciunul dintre partide NU vrea alianță locală și liste comune la alegerile de anul viitor. Aurelian Cotinescu: „PNL va merge în alegerile locale singur, prin noi înșine”

PSD și PNL Dâmbovița, aceiași dorință pentru alegerile locale de anul viitor! Poate pentru prima dată de când sunt în coaliție, coaliție care a funcționat mai mult la nivel central și mai puțin la nivel local, ambele partide sunt de acord că la alegerile din 2024 fiecare trebuie să aibă propriile liste de candidați și nici nu vor să audă de vreo alianță electorală. A spus-o de nenumărate ori președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, iar astăzi a declarat același lucru și secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, cel care se pare că se află în sondajele Partidului Național Liberal, alături de senatorul Virgil Guran, pentru stabilirea candidatului pentru postul de președinte al CJD, dar în același timp se află „în cărți” și pentru un post de parlamentar.

,,Spunem un nu cât se poate de clar oricărei alianțe locale cu PSD din mai multe motive. În primul rând esența democrației o reprezintă dezbaterea ideilor cu cetățenii, între cetățeni dar și între partidele politice. Cred că este foarte important să existe o competiție permanentă între partidele politice astfel încât democrația să aibă de câștigat… Nu putem să mergem alături de PSD prin orașul Târgoviște sau prin județul Dâmbovița să spunem că toate lucrurile merg minunat și că suntem împreună într-o mare coaliție locală, atâta timp cât orașul Târgoviște a pierdut 50.000 de locuitori, atâta timp cât Dâmbovița a pierdut aproape 100.000 de locuitori și e clar că lucrurile merg prost în această parte a României. Noi, de aceea, nu putem să facem o coaliție reală, locală cu Partidul Social Democrat. Toate proiectele noastre depuse în cadrul Primăriei Târgoviște nici măcar nu au fost luate în considerare de către Executiv, nu au fost nici măcar aduse spre analiză. Asta înseamnă că orice fel de colaborare este nefuncțională… și va rămâne în acest fel pentru că nu există voința politică de a colabora…  La nivel local bineînțeles că nu putem să rugăm oameni din organizația noastră să meargă pe stradă și să vorbească de această coaliție cu PSD, ar fi împotriva firii și nu se poate face. La nivel județean avem foarte mulți candidați bine poziționați în sondaje, oameni foarte buni care își doresc să se bată real cu PSD –ul în alegeri și care își doresc să câștige acele localități. PNL Dâmbovița, cu siguranță este mult mai puternic decât în urmă cu câțiva ani… Avem oameni foarte buni, avem organizații bune, am dezvoltat în permanență aceste organizații și o să avem o surpriză plăcută la alegerile de peste un an… Cred că am înțeles cu toții nevoia unei coaliții la nivel național între PNL și PSD. Această coaliție a fost necesară pentru stabilitatea economică, politică și socială a României, în contextul post pandemic, în contextul războiului de la graniță, al crizei energetice pe care am depășit-o cu bine și a multor altori factori care au dus la crearea acestei coaliții…. PNL va merge în alegerile locale singur, prin noi înșine, așa cum și trebuie”, a transmis Aurelian Cotinescu.

leave a reply