PSD Dâmbovița, pregătit să câștige Primăria Braniștea și 10 consilieri locali la Cojasca. Președintele PSD, Corneliu Ștefan, despre minciunile PNL spuse în comunitățile unde nu au alocat un leu

Ana Maria Popescu 18/06/2021 0
PSD Dâmbovița, pregătit să câștige Primăria Braniștea și 10 consilieri locali la Cojasca. Președintele PSD, Corneliu Ștefan, despre minciunile PNL spuse în comunitățile unde nu au alocat un leu

Comitetul Executiv Județean al PSD Dâmbovița s-a întrunit astăzi într-o ședință de analiză, de discuții și dezbateri pe temele principale care privesc organizațiile partidului, de Tineret, de Femei, de Seniori, dar și cele locale.

Cum era de așteptat, unul dintre cele mai importante subiecte abordate îl reprezintă alegerile locale ce vor avea loc duminica viitoare și în două comune dâmbovițene, Braniștea și Cojasca.

„Astăzi, la ora 14:00, am avut un Comitet Executiv Județean împreună cu toți colegii parlamentari, cu primarii, cu președinții de organizații și cu membrii Comitetului Executiv Județean al PSD Dâmbovița, Am avut foarte multe subiecte importante dezbătute astăzi în Comitetul Executiv Județean, printre care măsuri organizatorice ale organizațiilor, în primul rând acolo unde nu avem primari, iar după data de 28 iunie începem alegerile în toate organizațiile unde nu avem primar. În al doilea rând, am dezbătut situația Organizației de Tineret, situația Organizației de Femei și situația Organizației de Seniori”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, într-o conferință de presă după evenimentul organizatoric al formațiunii politice.

Corneliu Ștefan a abordat subiectul ultimelor zile, știut fiind că, într-un dosar ce privește o suspiciune cu vize de flotant, primarul încă în funcție al comunei Cojasca și candidat al partidului la alegerile din 27 iunie este arestat la domiciliu. Social-democrații consideră că toată operațiunea ”este cusută cu ață galbenă”, iar Organizația PSD Cojasca are tot sprijinul de la județ pentru a depăși această situație până ce adevărul va ieși la iveală, iar ancheta se va finaliza: ”Alt subiect pe care l-am discutat a fost legat de măsurile organizatorice pentru alegerile din 27 iunie, alegerile parțiale, după cum bine știți în județul Dâmbovița avem două localități unde avem alegeri, în comuna Cojasca pentru Consiliul Local și în comuna Braniștea pentru funcția de primar. O spun clar de la început, public, așa cum am spus-o și la depunerea candidaturilor pentru Consiliul Local la Cojasca pentru primar în Comuna Braniștea, Organizația PSD Dâmbovița este mobilizată să câștige alegerile și pe 27 iunie vom câștiga alegerile pentru funcția de primar la Braniștea, iar la Cojasca vom câștiga minim 10 consilieri locali.

Nu în ultimul rând, am discutat astăzi în Comitetul Executiv Județean despre situația de săptămâna aceasta din comuna Cojasca. Spun astăzi ceea ce am discutat și împreună cu colegii noștri, nu comentăm acțiunile care astăzi sunt în desfășurare din punct de vedere al anchetei din comuna Cojasca, dar vreau să specific faptul că domnul primar al comunei Cojasca, colegul nostru, are prezumția de nevinovăție și nu cred că astăzi tot ceea ce se întâmplă la Cojasca este întâmplător… Pentru noi este clar, ceea ce se întâmplă la Cojasca este cusut cu ață galbenă, iar împreună cu toți colegii noștri suntem alături de Organizația PSD Cojasca, suntem alături de locuitorii comunei Cojasca și suntem alături de colegul nostru, domnul primar Gheorghe Victor. Vom vedea cum va decurge ancheta în continuare și cu siguranță adevărul va ieși la iveală. Pe de altă parte, pretențiile noastre cred că au fost prea mari pentru liderii PNL Dâmbovița. Nu este întâmplător ceea ce s-a întâmplat la Cojasca în această săptămână… Dacă domnul primar Gheorghe Victor avea vreo problemă, ne punem și noi o întrebare: de ce nu s-a întâmplat anul trecut înainte de 27 septembrie când dumnealui a candidat a funcția de primar al comunei Cojasca?”, a declarat astăzi președintele PSD Dâmbovița.

Totodată, liderul PSD și al Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a criticat în termeni duri metodele PNL de a face campanie electorală, dar și de a guverna, însuși Ludovic Orban fiind prezent în cele două comune zilele trecute, unde le-a turnat locuitorilor verzi și uscate, în condițiile în care însuși liderul PNL și parlamentarii PNL au votat împotriva tuturor proiectelor care au fost propuse de conducerea județeană pentru toate comunitățile locale, inclusiv pentru localități conduse de primari din partea PNL.

„Liderii PNL Dâmbovița și PNL de la nivel național mint fără scrupule și locuitorii comunei Cojasca, și locuitorii comunei Braniștea, și, nu în ultimul rând, mint dâmbovițenii. Președintele PNL, Ludovic Orban, vremelnic și președinte al Camerei Deputaților, cel care deja are lupta pierdută în interiorul PNL la nivel național, a venit în cele două comune unde au loc alegeri. Fac un apel la locuitorii comunelor Cojasca și Braniștea, să nu parieze pe un cal mort pentru că Ludovic Orban împreună cu liderii PNL Dâmbovița nu au făcut și nici nu vor face nimic nici pentru Cojasca, nici pentru Braniștea și nici pentru Dâmbovița.

Acolo unde a fost Orban săptămâna aceasta, a poposit în primul rând la Braniștea și a mințit locuitorii comunei că o să finanțeze proiecte de gaze, dar îi aduc aminte domnului Orban, pentru că se pare că nu știe, Camera Deputaților nu finanțează proiecte nici la București, nici la Braniștea, nici la Cojasca, nicăieri. Îi aduc aminte domnului Orban că pentru locuitorii comunei Braniștea, fostul primar al comunei a semnat un proiect prin Fondul de Dezvoltare și Investiții prin care avea asigurată suma pentru înființarea rețelei de gaze naturale, dar când a venit domnia sa la guvernare prima măsură pe care a luat-o a fost aceea de a desființa acest Fond prin care cele mai mari proiecte de dezvoltare ale comunităților locale au fost anulate din pixul domnului Ludovic Orban, fost prim ministru al României. Îi aduc aminte domnului Orban că la Braniștea aveam finanțarea asigurată pentru rețele de apă și canal, tot guvernul condus de dumnealui a reziliat acele contracte. Dar între timp parlamentarii PNL Dâmbovița, chiar și domnul Orban, în calitatea dumnealui de deputat, au votat împotriva acestor proiecte care au fost susținute la Legea bugetului de stat de toți parlamentarii PSD. Pentru Braniștea nu a fost de ajuns să aibă un contract finanțat de gaze, dar au votat pentru piste de biciclete, rețele de trotuare, colectare de ape pluviale și alte proiecte, de exemplu în comuna Săbăoani, județul Neamț, comună condusă de un primar PNL. În Dâmbovița, domnul Orban și parlamentarii PNL au votat împotriva tuturor proiectelor pe care le-am propus pentru toate comunitățile locale, inclusiv pentru localități conduse de primari din partea PNL. După vizita la Braniștea, domnul Orban a mers la Cojasca… Cât tupeu să ai, după ceea ce s-a întâmplat marți la Cojasca, să mergi miercuri acolo?! Nu au avut curajul să meargă pe stradă, așa cum se merge într-o campanie electorală, să stea de vorbă cu locuitorii comunei. A mers într-o casă privată, s-a întâlnit cu liderii PNL de la Cojasca. Vreau să-i aduc aminte domnului Orban că, pentru situația în care suntem astăzi la Cojasca, PNL este de vină pentru tot ce se întâmplă. Consilierii PNL Cojasca nu s-au prezentat la 3 ședințe ordinare, iar Consiliul Local a fost dizolvat. Și o spun și astăzi, am spus-o și data trecută și o spun în fiecare zi când mergem în campanie din casă-n casă, PNL este vinovat de tot ceea ce se întâmplă la Cojasca și astăzi avem alegeri pentru situația creată de PNL”, a precizat președintele PSD.

Și toate acestea, în condițiile în care Corneliu Ștefan, în calitate de președinte al CJD, alături de parlamentarii social democrați, nu a discriminat niciodată vreo localitate, indiferent de ”culoarea” politică a primarului, toate proiectele vizând județul, locuitorii lui și bunăstarea tuturor: ”În final vreau să o spun tranșant, eu, în calitate de președinte al PSD Dâmbovița, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, împreună cu colegii parlamentari, împreună cu secretarul executiv al Organizației, primarul municipiului Târgoviște, ori de câte ori am avut discuții legate de proiectele din județul Dâmbovița, nu am împărțit județul în roșii și galbeni, am avut un singur obiectiv, acela de a dezvolta toate comunitățile locale, indiferent de culoarea politică a primarului și, nu în ultimul rând, gândul nostru este în fiecare zi la oameni, la dâmbovițeni… Nu facem așa cum fac cei din PNL, care blochează și minte, astăzi la Cojasca și Braniștea, mâine în alte localității, care mint dâmbovițenii.

Vreau să asigur locuitorii comunei Cojasca, candidații noștri, ai PSD, că am fost, suntem și vom fi alături de comuna Cojasca, pentru că proiectele pe care putem astăzi să le finanțăm sunt cele pe care le-am gândit împreună cu primarul Gheorghe Victor, împreună cu consilierii PSD”, a încheiat liderul PSD Dâmbovița.

 

Leave A Response »