Propunere în premieră în PSD. Primarii de municipii reședință de județ și președinții de consilii județene, cooptați în Comitetul Executiv Național

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, secretar executiv PSD Dâmbovița, salută decizia președintelui partidului, Marcel Ciolacu, de a propune în cadrul Congresului modificarea Statutului Partidului Social Democrat în așa fel încât din Comitetul Executiv Național să facă parte și primarii de municipii reședință de județ, precum și președinții de Consilii Județene. Ideea le-a fost prezentată recent social democraților în cadrul recentei întâlniri care a avut loc între conducerea centrală a partidului, primarii PSD ai municipiilor reședință de județ și președinții forurilor administrative județene și mai apoi cu parlamentarii partidului. Primarul Cristian Stan mărturisește că este pentru prima dată, de când este edil al municipiului Târgoviște, când a fost chemat la discuții de conducerea centrală a formațiunii politice și a avut ocazia să transmită direct liderilor partidului nemulțumirile, părerile, ideile… Edilul susține că acest lucru trebuia să se întâmple mai demult și dacă se ținea cont de părerile primarilor partidul poate nu pierdea din încrederea electoratului.

„Sâmbătă am participat la o întâlnire cu conducerea națională a PSD, este prima întâlnire la care eu, în calitate de primar, particip invitat direct de către cei din conducerea PSD. A fost vorba de o întâlnire cu primarii de municipii reședință de județ și cu președinții Consiliilor Județene. Sigur că la acea întâlnire ne-am ridicat vreo câțiva și am spus că în primul rând nu este normal ca noi să nu ne cunoaștem între noi, pentru că nu s-a ținut cont până acum și de părerea noastră. Așa că salut decizia președintelui Marcel Ciolacu de a propune modificarea statutului PSD astfel încât din Comitetul Executiv să facă parte și primarii de municipii reședință de județ și președinții de Consilii Județene. În acest fel, un județ cu rezultate bune la alegerile locale, poate să aibă trei reprezentanți în conducerea partidului, teoretic, dacă președintele de organizație este altul decât primarul municipiului reședință de județ sau președintele CJD. Cred că este un lucru foarte bun și cred că vocea noastră, a aleșilor locali, trebuia să fie ascultată mai demult și poate că nu ajungeam la aceste situații prin care PSD a avut o problemă majoră de imagine la un moment dat și a pierdut foarte mult din încrederea electoratului, într-un termen relativ scurt, dacă ne raportăm la procentele care au fost pierdute. Cred că PSD este în reconstrucție în momentul de față atât la nivel național, cât și la nivel local, iar  premisele sunt bune. Repet, pentru prima dată am fost și noi băgați în seamă de către conducerea partidului, s-a ținut cont de părerile noastre, am putut să discutăm fără niciun fel de problemă și cred că este un lucru excelent. A fost un eveniment pe care eu îl salut. Repet, pe nimeni nu m-a invitat nimeni, de când îndeplinesc atribuțiunile de primar la Târgoviște, la o discuție în care să putem să ne spunem și noi punctele de vedere”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, secretar executiv PSD Dâmbovița.

leave a reply