Proiect. „Specializare” cu bani europeni la Compania de Apă. 55 de angajați (management și resurse umane), în 12 luni de training

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița anunță lansarea proiectului „Creșterea numărului de angajați care beneficiază de instrumente, metode, practici și de condiții de lucru îmbunătățite în vederea adaptării activității Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A. la dinamica sectorului «Energie și management de mediu»” – POCU/295/3/8/120043, Cod SMIS 2014+: 120043.

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A. implementează proiectul „Creșterea numărului de angajați care beneficiază de instrumente, metode, practici și de condiții de lucru îmbunătățite în vederea adaptării activității Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița SA la dinamica sectorului «Energie și management de mediu»”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman și are ca durată de implementare 12 luni, începând din data de 17 septembrie 2018.

Scopul proiectului este de a asigura instrumente, metode, practici standard de management al resurselor umane și condiții de lucru îmbunătățite pentru 55 de angajați din Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița S.A. în vederea adaptării activității acesteia la dinamica sectorului energie și management de mediu.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără conștientizarea a minimum 55 de persoane care asigură managementul companiei cu privire la importanța și necesitatea participării la programe de formare continuă, în vederea recrutării și încrierii în grupul țintă a 55 de persoane; creșterea performanțelor în plan profesional și îmbunătățirea abilităților antreprenoriale și manageriale pentru 45 de persoane din grupul țintă (care ocupă poziții de management în cadrul CATD); îmbunătățirea organizării muncii eco-productive prin transfer de expertiză pentru 45 de persoane din grupul țintă și prin instrumente inovatoare de organizare a muncii; creșterea potențialului de anticipare a schimbărilor și de adaptare a activității firmei la dinamica sectorului în care activează prin transfer de expertiză pentru 45 de manageri și introducere de noi instrumente/ practici, precum și îmbunătățirea activității de management al resurselor umane pentru un număr de 10 persoane angajate în departamentele de resurse umane.

Grupul țintă este format din 55 de persoane, din cadrul Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița, respectiv 45 de angajați cu contract individual de muncă ce asigură managementul strategic și care ocupă poziții de management (angajați în poziții manageriale sau de supervizare din departamentele funcționale ale întreprinderii) și 10 angajați cu contract individual din departamentele de resurse umane.

Acțiunile de formare profesională vor consta în cursuri de formare în domeniile : „Competențe antreprenoriale”, „Competențe informatice”, „Manager de inovare/ Managementul inovării”, „Manager imbunătățire procese”, „Manager de produs”, „Managementul strategic”, Cursuri de mini MBA, „Inspector resurse umane”,  două workshopuri având ca temă: Instrumente de tip benchmarking pentru autoanaliza performanțelor managementului inovării conform standardului CEN TS 16555 (standard european pentru managementul inovarii), workshop interactiv: „Instrumente moderne de gestionare a resurselor umane”, activități de coaching pentru îmbunătățirea performanțelor organizației în domeniul inovării și planificării strategice.

La finalul proiectului 45 de persoane care asigură managementul strategic al companiei își vor îmbunătăți nivelul de calificare ca urmare a sprijinului primit, iar alte 10 persoane din departamentul de resurse umane își vor îmbunătăți nivelul de calificare în managementul și planificarea resurselor umane.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 517.974,19 lei, din care 220.735,48 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă (187.625,17 lei din FSE și 33.110,31 din bugetul național).

Toate activitățile din cadrul proiectului contribuie la dezvoltarea competențelor grupului țintă, care va putea să contribuie în mod direct la creșterea competitivității companiei.

leave a reply