Primarul Comunei Vlădeni a fost reținut pentru 24 de ore!

Primarul din Comuna Vlădeni, Călin Marin, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind acuzat că şi-a angajat soţia la Primărie, dar şi că a modificat, tot în beneficiul femeii, un contract încheiat cu o societate privată.

Mai jos regăsiți comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

 

C O M U N I C A T

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul:

– Călin Marin, primar al comunei Vlădeni, jud. Dâmboviţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de conflict de interese  prev. de art. 301 C.p., a infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 al.1 C.p. rap. la art. 132  din Legea nr. 78/2000 şi de folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii prev. de art. 12 lit.b din Legea  nr. 78/2000, fapte aflate în concurs real prev. de art. 38 al.1 C.p..

În sarcina acestuia s-a reţinut că, în perioada 19.03.2014 – 01.07.2014, în calitate de primar al  comunei Vlădeni, s-a  implicat în întreaga procedură de selecţie şi numire în funcţia de inspector clasa I în cadrul Compartimentului de Stare Civilă şi  Resurse Umane al aparatului de specialitate al  Primarului Comunei Vlădeni, a soţiei sale Călin Ionica Daniela. Acesta a semnat documentele care au stat la baza organizării  concursului  pentru ocuparea funcţiei susmenţionate, a semnat dispoziţia de numire în funcţie a soţiei sale,  fişa postului acesteia şi  a dispus delegarea atribuţiilor de ofiţer de stare civilă  soţiei sale.

În sarcina inculpatului s-a mai reţinut că, în perioada aprilie – mai 2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a semnat un act adiţional la contractul  din data de 01.01.2013, încheiat de  primărie cu SC SINDCAS SRL, modificând şi completând obiectul, durata şi preţul contractului. Ulterior, a avizat contractul de muncă încheiat între SC SINDCAS SRL şi soţia sa Călin Ionica Daniela, dispunând şi plata celor două facturi emise de societatea anterior  menţionată,  prin aceasta  soţia sa obţinând un folos patrimonial reprezentat de retribuţia  lunară primită, în sumă de 2.120 lei/lunar.

De asemenea, s-a mai reţinut că, în calitate de primar al comunei  Vlădeni, autoritate publică locală, a organizat  fraudulos concursul pentru ocuparea a două funcţii publice de execuţie din data de 19.05.2014, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru soţia sa, constând în angajarea acesteia, cu consecinţa vătămării drepturilor unor persoane şi cauzarea unei pagube reprezentată de salariile încasate de acestea. Totodată, a  înmânat martorelor  C.I.D. şi B.C.C. subiectele ce urmau a fi date  candidaţilor  înscrişi la concursul organizat în data de 19.05.2015 (informaţii ce nu erau destinate publicităţii) în scopul obţinerii unui folos necuvenit, respectiv promovarea examenului.

Faţă de inculpat s-a luat măsura reţinerii  pe de durată de 24 ore şi urmează a fi  prezentat cu propunere de arestare preventivă Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul  Judecătoriei Moreni.

Facem precizarea că, începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului  activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU PRESA

leave a reply