Premierul Victor Ponta şi prim-ministrul francez Jean-MarcAyrault au testat la Titu in județul Dâmbovița un prototip al automobilului electric Renault ZOE, maşina fiind condusă de oficialul francez. Victor Ponta s-a așezat pe locul din dreapta şoferului, spunând că se simte bine ca şi copilot cu “piloţii în care are încredere”. Ce doi oficiali au testat maşina după ce au vizitat centrul tehniologic Renault de la Titu.
Jean-Marc Ayrault a efectuat o vizită de două zile în România la invitaţia omologului său român. Ultimul premier francez care a efectuat o vizită oficială la Bucureşti a fost Dominique de Villepin, la 1 februarie 2007.
Victor Ponta a apreciat calitatea maşinilor produse de Renault şi a menţionat în special rezistenţa automobilului Logan, arătând că, la un moment dat, s-a răsturnat cu un Logan care a rezistat foarte bine impactului. El a mai precizat că Guvernul caută soluţii pentru ca şi companiile private să primească subvenţii, sub forma unui bonus, la achiziţionarea unei maşini electrice, astfel încât acestea să fie încurajate să îşi înlocuiască flota auto cu autovehicule nepoluante şi că este necesar ca de acest bonus să beneficieze nu doar companiile de stat şi persoanele fizice, ci şi firmele private, pentru o politică eficientă de protejare a mediului şi reducere a consumului de combustibili fosili. Prin Programul “Rabla” de casare a maşinilor uzate, statul acordă un bonus de 2.500 euro la achiziţionarea unei maşini electrice. Cat priveşte automobilului electric de oraş Renault ZOE, acesta este disponibil în Franţa din luna martie.
Renault Technologie Roumanie a deschis în septembrie 2010 centrul tehnic de testări auto de la Titu, amplasat pe o suprafaţă de 350 hectare, investiţia fiind, până în prezent, de 166 milioane euro. Unitatea de la Titu cuprinde 100 de bancuri de încercări care simulează condiţii de funcţionare extreme, precum temperaturi extrem de scăzute, expunerea la soare sau condiţii de ploaie. Pentru a analiza comportamentul vehiculelor, centrul este dotat cu zece tipuri de piste, desfăşurate pe o lungime totală de 32 kilometri.