Premieră în municipiul Târgoviște, lifturi înlocuite pe bani europeni!

Premieră în municipiul Târgoviște, lifturi înlocuite pe bani europeni!

În cadrul celor două proiecte ce se derulează cu fonduri europene în municipiul reședință de județ, prin care mai multe imobile vor fi sau sunt în curs de reabilitare termică, o parte componentă a investiției cuprinde și schimbarea primelor lifturi, acest lucru fiind o premieră pentru oraș.

A început deja schimbarea lifturilor vechi în blocurile nr. 40 și nr. 64 de pe Bulevardul Unirii, cu precizarea că vor fi înlocuite 11 lifturi, numai în cadrul proiectelor acum în derulare.

Așa cum am amintit, administrația locală târgovișteană are în derulare două investiții majore pentru reabilitarea termică, din fonduri europene, a blocurilor de locuințe din Târgoviște, respectiv:

-„Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale Pachet I.1”, pentru 6 componente, respectiv blocurile D1, D2, D3, D4, 5A, 5B, investiție în valoare totală de 7.288.477,82 lei;

-„Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale Pachet I.2”, pentru 8 componente, respectiv blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scările A și B), 54, 57 (scările A și B), 64 (scările A și B) și blocul K., investiție în valoare totală de 15.618.158,59 lei.

„Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente parților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități etc.”, a precizat primarul municipiului, Cristian Stan.

Sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani și sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.

leave a reply