Potopul a lăsat urme adânci în Dâmbovița: la o primă strigare, pagube de 26 de milioane de lei

Deși o evaluare completă a pagubelor produse de fenomenele meteo extreme, care au lovit Dâmbovița în ultimele zile, este un proces greoi, o primă estimare a autorităților indiccă o valoare de minim 260 de miliarde de lei vechi.

Potrivit președintelui  CJD, Adrian Țuțuianu, cele mai grave pagube le-au suferit drumurile județene afectate de alunecări de teren la A Râu Alb , Niculeșți, Pucioasa, Bezdead, Vârfuri, Pierșinari, Dâmbovița și Costești Vale, de asemenea DJ 714 Sanatoriul Moroieni –Peștera.

Un punct aparte pe lista urgențelor este podul Mihai Bravul din Târgoviște, în pericol din pricina eroziunii malurilor și a pragului de fund, în zona pilonilor de susținere. Adrian Țuțuianu, președintele CJD, declară, chiar, că protejarea podului din Târgoviște reprezintă  prioritatea zero”,  în caz contrar riscul de a bloca accesul în/din Târgoviște spre nord.

„Avem nevoie de 20 de miliarde lei vechi. Considerăm zona ca prioritate 0 pentru că eroziunea de mal ar putea afecta pragul de fund și pilonii podului, ceea ce ar duce la o blocare a accesului în Târgoviște”, a spus șeful administrației județene.

leave a reply