Ploile abundente au declanșat acțiunea ”Șanțurile, la control!”

În urma atenţionărilor  de producere a fenomenelor meteo periculoase, în cursul zilei de astăzi, la nivelul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă (C.L.S.U.) din Judeţul Dâmboviţa s-au luat măsuri de verificare a şanţurilor şi rigolelor de colectare a apelor pluviale, iar unde a fost cazul, s-au luat  măsuri pentru deblocarea podurilor şi podeţelor situate pe drumurile comunale, în vederea reducerii pericolului de inundare a gospodăriilor populaţiei şi a drumurilor publice, cu apa căzută în urma precipitaţiilor.

În acest sens, C.L.S.U. Dragodana a acţionat în localitatea Picior de Munte, pentru deblocarea unui podeţ obturat cu diverse materiale, reducând astfel pericolul de inundare a gospodăriilor din zona respectivă.
Astăzi, 12 iunie 2013, începând cu ora 16:00, S.G.A. Dâmboviţa va efectua, timp de 4(patru) ore, descărcarea controlată a lacului de acumulare Pucioasa, pentru crearea unei rezerve de colectare a apei, rezultată din precipitaţiile ce pot cădea în perioada următoare.

leave a reply