Peste 300 de persoane selectate în vederea încadrării la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de AJOFM și Consiliul Județean Dâmbovița. Mesajele autorităților

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, a organizat astăzi 12 mai, Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Evenimentul s-a desfăşurat în Târgovişte. începând cu ora 10:00, la Clubul Studenţilor.

După centralizarea datelor, rezultă că au fost prezenţi 58 de agenţi economici, cu o ofertă de 581 de locuri de muncă vacante.

Dintre acestea menţionăm :

– laminator, specialist achiziții, mecanic utilaj, mașinist pod rulant, buldoexcavatorist, coafeză, operator depozit, gestionar, consultant financiar, mecanic auto, lucrător comercial, ambalator manual, agent securitate, zugrav, electrician întreținere – reparații, sudor, presator metale la rece, operator CNC, controlor calitate, bucatar, rectificator, ospătar, confecționer articole textile, electrician în construcții, maseur, recepționer hotel, îngrijitor spații hoteliere, designer florar, brutar, frezor, șofer, operator mase plastice, inginer construcții civile, asistent farmacist, inginer mecanic, formator, consilier orientare în carieră, economist, consilier juridic, inginer electromecanic și muncitor necalificați

La Bursa Locurilor de Muncă estimăm că au fost prezente 622 de persoane, din care  317 au fost selectate în vederea încadrării în muncă.

Alături de conducerea AJOFM Dâmbovița, de angajatori și de dâmbovițenii aflați în căutarea unui loc de muncă s-au aflat astăzi prefectul județului, Claudia Gilia, dar și secretarul Consiliului Județean Dâmbovița, Dan Popa.

Constanța Anghel, directorul AJOFM Dâmbovița: „Faptul că Prefectura Dâmbovița, Consiliul Județean Dâmbovița, sunt alături de noi arată preocuparea și implicarea față de piața muncii din județul Dâmbovița. Mulțumim și Inspectoratului Școlar, Universității Valahia Târgoviște, DGASPC, Camerei de Comerț. La această Bursă a venit și Penitenciarul Găești, care a venit cu persoane private de libertate pentru a-și găsi un loc de muncă. De asemenea, mulțumim și membrilor Consiliului Consultativ, AJOFM Dâmbovița funcționează cu un Consiliu Consultativ tripartid, format din sindicate, patronate și autorități publice locale. AJOFM Dâmbovița, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, organizează astăzi Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Posturile vacante puse la dispoziție se adresează atât persoanelor cu studii medii, cât și celor cu studii superioare și tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Locurile de muncă provin din diferite domenii de activitate, precum alimentație publică, agricultură, construcții, prelucrarea lemnului, HoReCa, IT, transporturi, servicii către populație. Pentru cei care doresc să se înscrie la un curs de calificare, AFOFM Dâmbovița funcționează cu un centru propriu de formare profesională și suntem autorizați în 18 ocupații. Ca să beneficiați gratuit de aceste cursuri trebuie să vă înscrieți în baza de date fie ca șomer indemnizat, fie ca șomer neindemnizat. Scopul organizării Bursei Locurilor de Muncă este acela de a pune față în față cei doi actori, cererea și oferta, astfel încât să se realizeze o relație directă între angajator și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă”

Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița: „Este important pentru noi să știm care sunt problemele în societate și să venim în sprijinul acestor probleme. Bursa Locurilor de Muncă este încă un instrument pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sau a unui nou loc de muncă, pentru că știm că piața muncii este o piață volatilă, o piață în continuă metamorfoză și de aceea poate că pentru multe din persoanele care au venit astăzi aici este o șansă, încă o oportunitate de a avea un loc de muncă. Îi felicit pe toți antreprenorii care au răspuns pozitiv invitației și au oferit cele peste 600 de locuri de muncă. Îmi doresc tare mult ca ele să răspundă cerințelor, nevoilor oamenilor și cât mai mulți tineri sau persoane în vârstă să-și găsească un loc de muncă”

Dan Popa, secretarul general Consiliului Județean Dâmbovița: „Vreau să mizați pe parteneriatul care l-am inițiat acum câțiva ani între Consiliul Județean și AJOFM Dâmbovița. Suntem parteneri stabili și cu această ocazie vă felicit pentru organizarea acestei Burse a Locurilor de Muncă. În al doilea rând țin să felicit agenții economici care au răspuns astăzi cu o ofertă bogată de locuri de muncă, sper ca oamenii să se regăsească în oferta lor și să acceadă pentru un post. Este o oportunitate care nu trebuie ratată. Felicit firmele are au participat în această săptămână la o întâlnire cu Consiliul Județean și ADR Sud Muntenia, unde s-a pus în discuție ghidurile de finanțare pentru perioada 2021-2027, care acoperă în mare parte și spectrul acesta al pieței de muncă. Sunt firme prezente și din alte județe, sunt locuri de muncă și în străinătate, dar eu țin să vă spun să rămâneți acasă, în Dâmbovița”

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița s-a alăturat eforturilor Consiliului Județean Dâmbovița, al Prefecturii Dâmbovița și al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru scăderea incidenței șomajului în județul Dâmbovița. În acest sens, inspectorul șef, Marius Lixandru, a fost prezent, astăzi, la Clubul Studenților, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Cel mai important eveniment public de recrutare din județ și-a propus să reunească angajatorii, în vederea prezentării ofertei locurilor de muncă vacante precum și a condițiilor de acces, cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în scopul includerii pe piața muncii a persoanelor neocupate, dar și a oferirii de servicii de reconversie profesională.

Bursa organizată de autoritățile dâmbovițene s-a bucurat de o prezență numeroasă, astfel că inspectorul șef al ITM Dâmbovița a avut prilejul de a purta discuții cu potențialii viitori salariați privind drepturile, dar și obligațiile pe care aceștia le au și aspectele la care trebuie să fie atenți, în momentul în care încep să lucreze la un nou loc de muncă. Principalul aspect la care aceștia trebuie să aibă grijă este semnarea unui contract de muncă, înaintea începerii propriu-zise a activității, și includerea în clauzele acestuia a tuturor aspectelor materiale sau de program negociate cu angajatorul. Doar astfel, ITM Dâmbovița poate proteja drepturile unui angajat, când el prestează activitate legal și are toate condițiile de muncă trecute în contractul individual de muncă.

De asemenea, Marius Lixandru le-a reamintit și angajatorilor prezenți la eveniment care le sunt obligațiile, atât din punctul de vedere al relațiilor de muncă, dar și al sănătății și securității în muncă. Completarea corectă și completă a REVISAL-ului și transmiterea acestuia în termen către ITM Dâmbovița este de asemenea un aspect important, care ajută instituția să monitorizeze situația pieței muncii din județ.

Pentru Inspectoratul de Muncă Dâmbovița reducerea șomajului reprezintă o prioritate, iar eforturile conjugate ale instituțiilor dâmbovițene în acest sens au ca rezultat direct creșterea constantă a numărului contractelor de muncă active, acesta ridicându-se astăzi la aproape 94 500.

leave a reply