PERICOL de inundații și în Dâmbovița!

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o Avertizare Hidrologică –COD GALBEN, valabilă şi pentru Judeţul Dâmboviţa în intervalul 30 septembrie 2013, ora 20.00 – 02 octombrie, ora 10.00, fenomenele vizate constând în creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, cu depășiri ale cotelor de atenție și de inundație.
Se instituie Cod Galben pe afluenții Argeșului inferior (județul Argeș, Dâmbovița și Giurgiu) , pe aflenții Oltului inferior(județele Vâlcea și Olt), pe afluenții de stânga și pe cursul mijlociu al Jiului( județele Olt și Gorj), pe Vedea și afluenții săi (județele Olt, Argeș și Teleorman), pe afluenții Ialomiței(județul Prahova), pe Călmățui (județul Brăila) și Desnățui.
În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.
Comitetele locale pentru situații de urgență au obligația de a institui serviciul de permanență în cadrul primăriei și de a monitoriza cu atenție evoluția situației hidrometeorologice, conform Ordinului MAI nr. 736/2005; astfel se va putea interveni în timp util la apariția unor eventuale situații de urgență.

leave a reply