Deși situația din PDL este cam… albastră și numai optimiștii incurabili își mai pot imagina o revenire a partidului la forma și susținerea din anii 2007-2009, iar tot mai mulți membri importanți – inclusiv parlamentrari – au arătat că nu le este indiferent cântecul de sirenă al ”partidul lui Băsescu”, oficialii democrat-liberali nu par prea speriați de ceea ce le rezervă viitorul odată cu apariția Partidului Mișcarea Populară. Cu o seninătate dezarmantă, liderul interimar al PDL Dâmbovița, medicul Jean Popescu, vorbește despre ”traseiștii” care ar constitui osatura noului partid și care, spune fruntașul democrat-liberal, nu s-ar bucura de cine știe ce simpatie din partea electoratului. Deși admite că românii așteaptă o nouă forță politică, Jean Popescu susține că electoratul nu acceptă ”spărgători de partide”, traseiști și fripturiști, care ar popula noua structură. ”Sigur, românii își doresc o nouă forță politică, nu o corcitură făcută de traseiști politici de la diferite partide, cei mai mulți de la PDL. Când vor vedea românii că acolo sunt tot cei care au fost și care s-au plimbat de colo colo, eu mă îndoiec că noul partid va avea succes”.
Raționamentul liderului interimar al PDL Dâmbovița pare a avea un fundament serios, având în vedere că proiectul Mișcarea Populară (Fundația și Partidul) a fost deseori criticat, de inamici dar și de prieteni și susținători, pentru politica ”de cadre” care amintește izbitor de tactica de racolare a traseiștilor și oportuniștilor, fără o preocupare reală de a respecta standarde morale sau profesionale. Pe de altă parte, însă, tot mai mulți democra-liberali care au performat în administrație – dar și în competițiile electorale – fie sunt maziliți de echipa Blaga (vezi cazul Florin Popescu), fie fac ei primul pas spre noul partid, ceea ce pune sub un serios semn de întrebare viitorul PDL… sau ce a mai rămas din partidul care, în urmă cu doar 2-3 ani, era forța politică nr. 1 din România.
În ceea ce privește strategia internă față de cei care ”calcă strâmb”, Jean Popescu a reafirmat decizia de a nu exclude primari sau parlamentari care calcă disciplina de partid, nu doar pentru a încerca să conserve statutul actual, dar și pentru a nu oferi potențialilor defectori oportunitatea de a sări în altă barcă. Chia și așa, Jean Popescu recunoaște că migrația unor PDL-iști spre PMP este iminentă și nu poate fi oprită.
🙂 ce să zică şi doctoru’, măcar cu talibanii să ramînă, să pună de’o clacă :D)))))