Patru proiecte depuse de Consiliul Județean Dâmbovița, aprobate la finanțare în Programul „Anghel Saligny”. Centura pentru orașul Găești și reabilitarea drumului din munte, vitale pentru economia și turismul din județ

137 de proiecte depuse de 82 de primării și Consiliul Județean Dâmbovița au asigurate 1,38 miliarde lei prin Programul Național „Anghel Saligny”, Dâmbovița fiind primul județ căruia i-au fost aprobate sumele, în total 1,3 miliarde lei.

Sumele vor fi direcționate către înființarea, extinderea, reabilitarea și modernizarea de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat primele patru proiecte din cele 137, proiectele depuse de forul administrativ județean.

„Datorită acestor proiecte, ale Consiliului Județean Dâmbovița și ale primăriilor dâmbovițene, județul Dâmbovița intră într-o nouă etapă de dezvoltare”, a declarat Corneliu Ștefan.

Așadar, Consiliul Județean Dâmbovița are aprobate 4 proiecte în valoare de 140 milioane lei.

„Încă din 2020, am început demersurile pentru eliminarea traficului infernal care sufocă orașul Găești, iar soluția pe care am indicat-o a fost aceea a unei centuri ocolitoare.

Ieri Consiliului Județean Dâmbovița i-a fost aprobată suma de aproape 80 milioane lei pentru implementarea proiectului „Drum de legătură pentru creşterea accesibilităţii în zona urbană a Oraşului Găeşti”.

În urma studiului de prefezabilitate a fost identificat un traseu de aproape 4,5 km lungime, care este prevăzut cu: o bandă pe sens; 3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere; o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7; o intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ401 A și C.F. București-Pitești-Craiova; o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN61.

Traseul avizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se află situat pe raza orașului Găești – aprox. 1,4 km, Dragodana – aprox.1 km, Mogoșani – aprox.1,2 km și Petrești – aprox. 0,9 km.

Consiliul Județean Dâmbovița are încheiat un protocol de colaborare cu CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru realizarea studiului de fezabilitate, acesta aflându-se deja în achiziție publică. Investiția se ridică la 89 milioane lei, Consiliul Județean Dâmbovița urmând să susțină diferența din diverse surse”, a explicat președintele CJD.

Proiectul „Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni” – porțiunea drumului județean, care are o lungime de 6,7 km, avea nevoie de intervenții, iar acum acest lucru este posibil datorită aprobării unei finanțări de aproape 41 milioane lei.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 74 milioane lei, diferența urmând să fie suportată de Consiliul Județean Dâmbovița din bugetul propriu sau alte surse de finanțare.

Așadar, vor fi executate următoarele: turnare asfalt pe ambele benzi; lucrări la benzile de încadrare și acostamente; 8,1 km de șanțuri pereate; 1,1 km rigole carosabile; 34 de podețe tubulare; 6 stații de autobuz; parapet de protecție pe o lungime de 3,5 km; reabilitarea a 4 poduri.

În momentul de față, Consiliul Județean Dâmbovița are demarată procedura de achiziție publică a documentației tehnico-economice.

Un alt proiect aprobat este „Reabilitare DJ 712A Runcu – Râu Alb”, iar valoarea finanțării susținute prin „Anghel Saligny” este de aproape 9 milioane lei.

Pe tronsonul cu lungimea de 2,1 km se vor realiza: fundații; covoare asfaltice; 11 podețe; 5 podețe de acces; șanțuri pavate pe o lungime de 3,3 km; 80 ml de rigole carosabile; 150 ml de rigole ranforsate.

„În cazul acestei investiții, ne aflăm în faza de realizare a proiectului tehnic, iar în ceea ce privește suma totală, Consiliul va susține diferența.

Al patrulea proiect aprobat spre finanțare, pentru care deja am dat ordinul de începere a lucrărilor, este cel legat de modernizarea unui drum vital pentru turismul montan dâmbovițean: Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului. Acesta face obiectul proiectului de modernizare a DJ 714 și are asigurată o finanțare de 9.830.000 lei. Și în acest caz vom turna asfalt pe aproape 4,5 km, vom asigura rigole din beton, rigole carosabile, podețe și acostamente”, a mai declarat președintele CJD.

leave a reply