Participare târgovișteană la Târgul Internaţional “Gaudeamus – Carte de Învăţătură”

Cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional din România, organizat de Radio România, “Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură”, ediţia 2013, se va desfăşura în perioada 20 – 24 noiembrie 2013 în Pavilionul Central Romexpo.

Cu statut de invitat, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte va fi prezent și anul  acesta la Târgul Internaţional “Gaudeamus – Carte de învăţătură”, aflat la cea de-a XX-a ediţie, cu expoziţia “ŞCOALA DE ALTĂDATĂ”.

Expoziţia îşi propune să ilustreze evoluţia învăţământului dâmboviţean, să readucă în inimile vizitatorilor un strop din atmosfera şcolii de altădată, cu rechizite aparţinând diverselor perioade de timp, începând cu manuale şcolare, diplome de merit, certificate de absolvire, cataloage, carnete de note, fotografii cu copii şi cadre didactice, amintiri din anii 1833 până la jumătatea secolului XX, perioadă trecută, dar nu şi uitată. Toate acestea, sunt puse în valoare de o atmosferă de epocă, creată de reconstituirea unei săli de clasă după un model  de sec. XIX.

Evenimentul se anunţă a fi un adevărat festival cosmopolit al cărţii, în acest an, invitaţi de onoare ai Târgului fiind specialişti din Grupul Ţărilor Nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.

leave a reply