Calușarii din satul Zidurile comuna Odobești sunt unici în județul Dâmbovița. Obiceiul a fost adus în sat în urma cu 60 de ani de un localnic, el fiind primul vătaf al grupului de dansatori. De la el au învățat nepoții și strănepoții călușul, ducând transformând-ul în tradiție.
În duminica de Rusalii, dis de dimineața, cei 24 de călușari colindă din casă în casă, aducând – potrivit credinței generale – binecuvantare, bunăstare și protecție împotriva spiritele rele.
Echipa de călușari de la Zidurile este una numeroasă, având 24 de membri. Cel mai bătrân are 58 de ani, iar cei mai mici au cinci ani. Printre călușari se Numără și două fete, care dansează la fel de bine ca și ceilalți. Călușul este primit cu mare bucurie de toți localnicii, existând credința că cine nu primește călușarii va avea parte numai de pagubă tot restul anului.
După ce merg în fiecare gospodărie din sat, dar și din localitățile învecinate, călușarii se opresc la căminul din sat, unde vor petrece în cinstea sărbătorii. Călușarii se reunesc la șapte zile după Rusalii, când are loc Spargerea Călușului, pentru ca anul următor să o ia de la capăt.