OANA ANTONESCU: ”Salut semnalul dat de Parlamentul European în direcţia combaterii fumatului!”

Comisia de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară (ENVI) din cadrul Parlamentului European a adoptat raportul referitor la Propunerea de Directivă privind producerea, ambalarea şi comercializarea produselor din tutun, cu 50 de voturi pentru, 13 voturi împotrivă şi 8 abţineri.

Amendamentele adoptate astăzi în Comisia ENVI au ca scop interzicerea comercializării de produse din tutun ambalate atractiv, extinderea dimensiunii avertismentelor de pe ambalajele produselor de tutun, interzicerea folosirii aditivilor care fac produsele din tutun mai atractive și stabilirea unei ‘liste pozitive’ de ingrediente pe care un produs din tutun le poate conține.

Europarlamentarul Oana Antonescu şi-a exprimat satisfacţia față de rezultatul votului din Comisia ENVI. „Consider că succesul de astăzi reprezintă un pas important în direcţia combaterii consumului de produse din tutun, noile standarde având potențialul de a salva mii de vieți”, a subliniat Oana Antonescu.

Totodată, aceasta a arătat că „măsurile cuprinse în Propunerea de Directivă reprezintă soluţii adecvate de a preveni fumatul în rândul tinerilor și de a-i încuraja pe cei care consumă deja să se lase de fumat. Consumul de tutun reprezintă una dintre problemele majore de sănătate publică cu care Uniunea Europeană se confruntă, având un cost social şi economic considerabil, care trebuie avut în vedere. Nu este niciodată prea târziu să acţionăm împotriva unui fenomen care este responsabil pentru 16%  din decesele persoanelor cu vârsta de peste 30 de ani în Europa,” a declarat europarlamentarul democrat-liberal.

leave a reply