Nu mor caii când vor câinii: Târgoviște are primar. Gabriel Boriga

Aflat în centru unui scandal (și al unui dosar) speculat politic de adversari, primarul municipiului, Gabriel Boriga, a ieșit public, vineri, în prima conferință de presă de după sentința definitivă dată în cazul său.

Gabriel Boriga a început prin a-și asuma erorile reținute de instanță în stabilirea sentinței, însă  dat asigurări că este o lecție pe care a învățat-o iar astfel de greșeli nu vor mai fi făcute. ”În ceea ce mă privește, există o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă care consfințește faptul că unicul proces în care am fost implicat s-a încheiat. Într-adevăr, după cum bine știți, instanța a constatat că au existat unele erori în achiziționarea unor locuri de joacă pentru copii în municipiul Târgoviște”, a spus Boriga, adăugând: ” Da, într-adevăr am greșit, dar promitem că, de acum încolo, n-o să mai greșim. Rămânem împreună în slujba Târgoviștei astfel încât să devină capitala culturală a României”.

Totodată, Boriga a ținut să infirme speculațiile potrivit cărora ar fi pus în situația de a renunța la mandatul de primar:”aceeași instanță a hotărât că acestea nu au fost în niciun caz de natură să-mi întrerupă exercitarea funcției de primar. De aceea, sunt aici, în fața dumneavoastră, alături de echipa executivă a primăriei municipiului Târgoviște și reconfirmăm faptul că, aici, la primărie, suntem o echipă sudată care lucrăm numai și numai pentru târgovișteni, indiferent de culoarea lor politică.  Surprinzător (sau nu?!), alături de primarul Gabriel Boriga, la conferința de presă a participat și viceprimarul Eugen Pătrașcu, membru marcant al PSD. Prezența lui Pătrașcu pare să confirme zvonurile privind intenția PSD de a merge mai degrabă pe calea unui parteneriat cu actualul executiv al primăriei, în loc să încerce forțarea unei demiteri a lui Boriga și organizarea de alegeri anticipate pentru fotoliul de primar. Însă, indiferent de motivație, pacea (fie ea și relativă) care domnește în Consiliul Local Municipal, este de bun augur pentru târgovișteni.

Le urăm, primarului Boriga și echipei pe care o conduce, mult succes în continuare!

leave a reply