Se scutură trandafirii? Sondaje confidențiale indică declinul social-democraților, în Dâmbovița

Ceea ce era oarecum ușor de bănuit, se confirmă chiar din sondajele comandate de putere: în Dâmbovița, USL și PSD sunt în cădere liberă!

Informația care circulă de câteva de zile underground, pe surse, potrivit căreia PSD este, deja, la limita de avarie în preferințele electoratului, pare a fi confirmată chiar de sondajele comandate de social-democrați.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, au confirmat pentru www.dambovita24.ro informația. Dacă la nivel de județ, la votul politic, PSD încă deține supremația, când vine vorba de alegerile pentru funcția de primar, candidații social-democrați sunt creditați cu procente umilitoare în intenția de vot a târgoviștenilor. Gabriel Boriga ar obține nu mai puțin de 64% din voturi, urmat de viceprimarul Ciprian Prisăcaru cu 17%, în timp ce social-democratul Cristi Stan, președinte PSD Târgoviște, omul de încredere al lui Țuțuianu, ar avea doar 10%!

Poate cel mai serios semnal este dat de electorat în direcția USL, Uniunea fiind creditată doar cu… 38% în intenția de vot, adică sub procentul pe care l-ar obține PSD singur!

Serios șifonat de cifrele amintite, Adrian Țuțuianu le-ar fi spus PSD-iștilor adunați la Hotel Peștera că el este singurul care stă bine în sondaje, având un scor de 64% intenție de vot, toți ceilalți potențial candidați social-democrați fiind creditați cu rezultate modeste, având ”doar o cifră”, după afirmația președintelui PSD. Aceleași surse, însă,  spun că, în mod real, Țuțuianu ar avea doar vreo 34-38%. Încercarea de a umfla rezultatele proprii nu ar fi fost prea bine primită de participanții la școala politică a PSD de la Peștera, militanții social-democrați fiind dezamăgiți că, în loc să promoveze o strategie care să readucă partidul pe trend crescător – sau, măcar să diminueze impactul prăbușirii – Țuțuianu se îmbată cu apă rece și dezinformează partidul.

P.S. ”Hemoragia” de informații despre sondajul PSD, oarecum neobișnuită, nu poate avea decât una dintre următoarele explicații:

1 – pesediștii s-au cam săturat de Țuțuianu și nu sunt dispuși mai gireze declinul evident al partidului, sub conducerea actualului președinte

2 – este o dezinformare pusă la cale chiar de echipa lui Adrian Țuțuianu, care ar dori, astfel, să închidă gura contestatarilor din interior: ”iată, Țuțuianu stă mult mai bine decât partidul”etc…

Personal, înclin spre prima variantă.

leave a reply