Modernizare, extindere și interes pentru dezvoltare maximă la SC Moreni Parc Industrial, cea mai importantă și de succes societate de acest fel din Dâmbovița

Ana Maria Popescu 30/08/2021 0
Modernizare, extindere și interes pentru dezvoltare maximă la SC Moreni Parc Industrial, cea mai importantă și de succes societate de acest fel din Dâmbovița

Modernizare, extindere și interes pentru dezvoltare maximă la SC Moreni Parc Industrial, cea mai importantă și de succes societate de acest fel din Dâmbovița.

Cu o implicare activă a manageriatului, condus de directorul Gabriel Purcaru, și cu o deschidere exemplară către nevoile Parcului a conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, structura are acum un renume național și, deși ocupată sută la sută, se va extinde pentru a răspunde solicitărilor agenților economici.

Așa cum am mai scris, în această toamnă va demara construcția a încă două hale de producție, de aproximativ 500 mp fiecare, racordate la utilități, și pentru care Consiliul Județean va aloca fondurile în etapa de proiectare, iar mai apoi, după ce sunt urmați pașii legali, se vor aloca și sumele pentru construcția propriu zisă. Pentru acest lucru se poartă negocieri cu Primăria Moreni în vederea achiziționării a 18 mii mp, existenți în imediata vecinătate a structurilor deja închiriate.

Pe de altă parte, Parcul va fi reconfigurat, se vor amenaja drumurile interioare și se va pune accent și pe estetica Parcului – toate acestea urmând a fi realizate în cadrul unui proiect cu fonduri europene care ar însemna enorm pentru societate, dacă va intra la implementare în 2022.

Tot pentru a ține pasul cu vremurile actuale, Parcul Industrial Moreni va avea în curând și o pagină de internet, unde – deopotrivă – investitorii sau cei interesați de un loc de muncă vor afla detalii la zi despre activitatea și intențiile administrative.

Modul de lucru al directorului SC Parc Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, este modern și profesionist: se urmărește tot „lanțul” – de la alocarea unui spațiu pentru un investitor, care trebuie să fie mulțumit, până la organizarea de cursuri de calificare (susținute de lectori avizați și specialiști în diverse domenii de activitate), atragerea de studenți de la Universitatea Valahia din Târgoviște și a liceenilor de la Moreni.

 

900 de dâmbovițeni și prahoveni și-au găsit un loc de muncă la una dintre societățile care activează în Parcul Industrial Moreni, iar „edificarea celor două hale înseamnă crearea a încă 30-40 locuri de muncă. Aceste obiective vor fi închiriate cu toate utilitățile aferente doar societăților care vor să desfășoare activități de producție. Asta înseamnă mai multe locuri de muncă și oameni care vor deprinde o meserie”, a declarat directorul Gabriel Purcaru. De exemplu, la primul curs organizat aici – lucrător în structuri metalice – sunt deja înscriși 22 de cursanți: „Rolul nostru este de a atrage cât mai mulți tineri și de a-i pregăti pentru desfășurarea unor activități de factură industrială. România, județul Dâmbovița se află într-o criză de meseriași, de profesioniști în anumite domenii”, a mai spus managerul SC Moreni Parc Industrial.

Leave A Response »