Medicul pneumolog Ion Barbilian se retrage din activitatea medicală după o carieră de 53 de ani, din care 37 la Sanatoriul Moroeni. Conducerea și colegii de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște i-au mulțumit astăzi într-un mod special pentru tot ceea ce a făcut pentru unitatea medicală, dar mai ales pentru pacienți. VIDEO

Și-a dedicat 53 de ani din viață salvării de vieți practicând, cu dedicație, pasiune și o dragoste imensă pentru oameni, cea mai nobilă meserie din lume, cea de medic. Din cei 53 de ani de carieră, doctorul Ion Barbilian, medic specialist în pneumologie, căci despre el este vorba, 37 de ani a activat la Sanatoriul Moroeni, care toți atâția ani i-a fost nu numai loc de muncă ci și casă.

Conducerea și colectivul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște l-au surprins pe medicul Ion Barbilian cu un eveniment festiv în semn de respect pentru cariera sa excepțională și mulțumire pentru toți anii pe care și i-a petrecut la Sanatoriul Moroeni.

„Se află în mijlocul nostru domnul doctor Barbilian care întrerupe activitatea din niște motive personale la spitalul nostru. Omul acesta care a scris istoria Sanatoriului Moroeni. Are o vechime de 53 de ani în domeniul medical, din 1987 activând numai la Sanatoriul Moroeni, unde este un simbol. Îi mulțumim astăzi, în numele colectivului Spitalului Județean”, a spus Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență.

Vizibil emoționat, doctorul Barbilian a mărturisit că întreaga sa carieră i-a fost ghidată de dragostea imensă pentru pacienți, pe care i-a tratat și îngrijit cum a știut mai bine, chiar dacă uneori condițiile de muncă nu au fost mai bune.

Din motive personale, doctorul pneumolog Ion Barbilian se retrage din activitatea medicală, iar emoțiile și bucuria pe care i le-au produs astăzi colegii de breaslă de la Spitalul Județean le va purta multă vreme în amintire și în suflet.

Medicul a primit o plachetă din partea colegilor, inscripționată cu câteva versuri speciale:

„Un capitol s-a încheiat,

Astăzi când ne-ați anunțat

Că după atâția ani,

Puneți stetoscopul în geam.

Sanatoriul v-a fost casă

El vrea să vă mulțumească,

Pentru tot ce ați făcut!

Doctore, nu o să vă uit!”

leave a reply