Lucrările de reabilitare și extindere a infrastructurii de apă și apă uzată din Dâmbovița – monitorizate de președintele CJD

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit astăzi, 14 aprilie 2014, la sediul forului administrativ județean, în calitate de reprezentant al instituției care asigură conducerea Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Apă Dâmbovița cu toți factorii implicați (constructori, consultanți) în derularea proiectului ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița” – cod SMIS – CNSR – CCI 2009 RO 161 PR 022.

Proiectul se derulează prin Programul Operațional Sectorial (POS) 1 Mediu, beneficiarul investiției fiind SC Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița SA.

Au fost prezenți reprezentanți ai Companiei de Apă Târgoviște, reprezentanții consultantului și societăților comerciale care au lucrări în derulare.

În cadrul întâlnirii, a fost evidențiată situația administrativă existentă la Compania de Apă, s-a analizat stadiul implementării contractelor de lucrări și s-au stabilit atât măsuri în vederea rezolvării problemelor actuale, cât și termene precise, în așa fel încât să crească gradul de absorbție al fondurilor europene, iar lucrările să fie finalizate în cursul acestui an.

Din discuții, a reieșit faptul că sunt întârzieri și probleme în modul în care Compania de Apă, constructorii, consultanții și Ministerul Mediului, prin autoritatea de implementare a proiectului, relaționează.

În prezent, s-a reușit deblocarea unuia dintre cele două proiecte aflate în întârziere mare și cu risc de neimplementare. Este vorba despre zona Găești, unde vineri, 18 aprilie, la sediul primăriei orașului, se va semna contractul Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Găești.

De asemenea, urmează ca, în maxim 10 zile, să se demareze procedurile de achiziție publică pentru proiectul Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Titu, iar la începutul lunii iulie 2014 să fie semnat contractul de lucrări.

Facem precizarea că singurele proiecte care nu vor fi finalizate în acest an sunt cele de la Titu și Găești.

Biroul de presă

leave a reply