Locație nouă pentru stația de sortare a gunoiului, pe un teren ce va fi transferat de la Șotânga la CJ Dâmbovița. Președintele Corneliu Ștefan explică de ce noua variantă este mai bună, dar și de ce Pro România a rămas și fără bani, și fără obiectul protestelor

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a dat „șah mat” la Pro România! Încă de săptămâna trecută liderul CJD și PSD Dâmbovița le-a transmis liderilor Pro România că, deși își dorește ca aceștia să investească resurse financiare în materiale de informare și propagandă împotriva proiectului de amplasare a stației de sortare a gunoiului în municipiul Târgoviște, nu e cazul să agite spirite și să creeze panică în rândul târgoviștenilor pentru că oricum protestul lor va rămâne fără „obiectul muncii”.

Spusele lui Corneliu Ștefan s-au adeverit astăzi în ședința Consiliului Județean Dâmbovița, după ce a fost aprobat Punctul 6 de pe Ordinea de zi privind „probarea cererii de transmitere a unui imobil, teren în suprafață de 100.000 mp situat pe raza administrativ teritorială a comunei Șotânga, din domeniul public al comunei Șotânga în domeniul public al județului Dâmbovița”.

Deși terenul pe care Consiliul Județean îl are pe strada Laminorului din municipiul Târgoviște se pretează pentru construcția unei stații de sortare a gunoiului, președintele CJD și echipa sa nu au renunțat la identificarea și a unei alte posibile locații pentru această investiție extrem de importantă pentru județ, o locație care să îndeplinească mult mai multe dintre condițiile de „eligibilitate” pentru realizarea unui asemenea proiect de anvergură. Și a fost găsit un nou teren, dar și deschidere totală din partea administrației locale, la Șotânga, drept pentru care au fost demarate procedurile de preluare a acestuia în patrimoniul județului.

Președintele Corneliu Ștefan a explicat în mod foarte clar în plenul ședinței Consiliului Județean că nu a renunțat la construcția stației de sortare a gunoiului la Târgoviște din cauza „presiunilor politice”, ci doar pentru că terenul identificat la Șotânga îndeplinește mai multe condiții decât locația din Târgoviște. Potrivit președintelui Corneliu Ștefan, așa cum la Viena, la Galați, dar și în multe alte orașe europene asemenea investiții au fost realizate în zone centrale ale localităților fără ca locuitorii acestora să aibă în vreun fel de suferit, stația de sortare a gunoiului putea fi construită fără probleme la Târgoviște, îndeplinea condițiile pentru obținerea acordului de mediu.

„Cu siguranță am demonstrat că suntem responsabili și față de târgovișteni și față de dâmbovițeni. Vreau să vă spun câteva lucruri… În primul rând, indiferent unde amplasăm această stație de tratare mecanico-biologică, aceasta nu se poate amplasa fără un acord de mediu. Și vă dau câteva exemple, la Viena este amplasată în mijlocul orașului, dacă v-ați plimbat pe Mariahilfer Strasse din Viena, la 20 de minute de mers pe jos puteați să vedeți stația de tratare mecanico-biologică. În România, la Galați, cu acord de mediu de un an și jumătate, cu aproximativ 18 mii de reclamații și plângeri de la unii și alții, avem o stație de tratare mecanico-biologică în mijlocul orașului. Nu în ultimul rând, avem foarte multe stații, în toată Europa, chiar în mijlocul comunităților. Am spus și mi-am asumat de acum 6 luni că voi căuta împreună cu colegii mei, împreună cu cei doi vicepreședinți, cu aparatul propriu, o locație care să îndeplinească mult mai multe condiții decât cea din Târgoviște. Locația din Târgoviște este foarte bună pentru această investiție, dar am căutat o locație care să îndeplinească și mai multe condiții decât cele pe care le îndeplineam în Târgoviște. Am găsit această locație la Șotânga, vreau să mulțumesc public primarului comunei Șotânga pentru toată deschiderea… Voi merge în ședința de Consiliu Local împreună cu colegii mei și vom susține acest proiect și bineînțeles că voi veni în fața dumneavoastră (n.n- a consilierilor județeni) pentru aprobarea trecerii în domeniul public al județului acest teren și, nu în ultimul rând, pentru toate investițiile pe care le avem de făcut noi, Consiliul Județean Dâmbovița, și pe care trebuie să ni le asumăm în zona respectivă. Să știți că această investiție nu înseamnă doar 10 hectare de teren pe acre vom amplasa o stație de tratare mecanico-biologică, vor fi foarte multe investiții.

În al doilea rând, îmi asum public ceea ce spun, îmi doresc ca absolut toți dâmbovițenii să jucăm în echipă pentru proiectele de dezvoltare a județului Dâmbovița. Nu cred că trebuie să blocăm anumite proiecte pentru interesele pe care le avem, directe sau indirecte.

În al treilea rând, am transmis încă de săptămâna trecută, mă bucur că Pro România a cheltuit banii pe pliante, pe vuvuzele și pe tricouri, dar au rămas fără obiectul muncii pe acest subiect. O să le mai dau și alte subiecte la care or să rămână fără activitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

leave a reply