Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, mesaj pentru ministrul Mediului: „Minciuna are picioare scurte!”

„Minciuna are picioare scurte, dle ministru Costel Alexe!”  – este mesajul transmis din Dâmbovița de președintele ALDE, Ionel Petre, către oficialul de la Ministerul Mediului.

După ce mass media și mai mulți cetățeni ai acestei țări au tras repetate semnale de alarmă că în România există defrișări ilegale și că se scot din țară cantități însemnate de lemne, ministrul Mediului a susținut că acestea sunt fake-news și dezinformări crase.

Însă, acum, la o lună de la aceste declarații, situația pare sucită la 180 de grade.

„Pentru o țară în care nu există defrișări ilegale, după cum ne spunea Ministrul Mediului în urmă cu o lună, volumul amenzilor pentru transport ilegal de lemn în aprilie este unul considerabil. 415.000 de lei (si dă de i țepeș ca este putin) este volumul amenzilor pentru transport ilegal de lemn, iar 150 de camioane au fost identificate că transportau lemn fără respectarea prevederilor legale!

Așadar, cum rămâne dle ministru Alexe? Avem sau nu tăieri ilegale în plină pandemie?” – întreabă președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre.

Sancțiunile aplicate celor care transportau ilegal material lemnos s-au ridicat la această valoare (415.000 lei) doar în perioada 4 – 26 aprilie, iar 150 de camioane au fost identificate că transportau lemn fără respectarea prevederilor legale, conform datelor prezentate, marți, într-o declarație de presă, de ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

Potrivit ministrului, în această perioadă, au fost verificate peste 3.600 de transporturi de material lemnos, în medie, peste 163 de camioane pe zi.

„Pentru perioada analizată au fost identificați 1.000 de metri cubi de material lemnos transportat ilegal” – a mai declarat ministrul Mediului, citat de presa centrală, după ce în data de 14 aprilie susținea că există  o campanie agresivă de fake-news.

„În această perioadă, cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în județele Suceava, Timiș, Dâmbovița și Prahova”, a mai spus Alexe care a menționat că, în prezent, se caută soluții prin care transporturile ilegale de material lemnos să fie confiscate.

leave a reply