La un an și jumătate de la debutul pandemiei, guvernul de coaliție nu are niciun plan privind vaccinarea sau testarea gratuită în domenii vitale. Deputatul PSD Carmen Holban critică dur amatorismul PNL- USRPLUS

Semnal de alarmă tras de deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, despre riscul ca anul școlar 2021-2022 să înceapă tot în sistem online. Parlamentarul social democrat susține că actualii guvernanți nu par să aibă niciun plan concret în ceea ce privește vaccinarea.

Singurul „plan” al actualei coaliții de guvernare este se pare acela de a-i constrânge pe români să se vaccineze, aceștia gândindu-se să aplice amenzi celor care nu se imunizează împotriva SARS-COV2.

Deputatul Carmen Holban este împotriva vaccinării obligatorii și consideră că această abordare „comunistă” a actualilor guvernanți nu face altceva decât să crească ostilitatea populației față de vaccin.

„La aproape un an și jumătate de la debutul pandemiei, guvernanții nici acum nu dau semne că știu ce au de făcut. În lipsa unor inițiative prin care să-i încurajeze pe români să se vaccineze, PNL și partenerii lor de coaliție se gândesc să-i sancționeze pe cei care refuză acest lucru.

Sunt împotriva impunerii vaccinării anti-COVID și, mai ales, împotriva amendării românilor, sub orice formă s-ar aplica aceasta, în condițiile în care Guvernul nu a făcut tot ce era de făcut pentru protejarea oamenilor. Impunerea vaccinării, această abordare poate crește ostilitatea populației față de vaccin.

Mai grav este și faptul că liberalii, alături de partenerii lor de la USR PLUS și UDMR, nu concep ca statul să asigure testarea gratuită a românilor, mai ales a celor care lucrează în educație sau sănătate.

Coaliția de dreapta trebuie să vină în fața românilor, cât mai rapid, cu o soluție în ceea ce privește organizarea testării în școli a tuturor profesorilor, atât a celor care s-au vaccinat, cât și a celor care nu s-au imunizat împotriva COVID-19.

De asemenea, există riscul ca din toamnă școala să se desfășoare tot în mediul on-line. Școala trebuie să se facă în clasă, profesorii trebuie să predea de la catedră, nu din fața unui calculator, iar Guvernul trebuie să asigure acest lucru”, a declarat deputatul PSD Carmen Holban.

 

leave a reply