„La TINEri este Puterea”, program pentru tinerii defavorizați care nu au promovat examenul de Bacalaureat și nu au locuri de muncă

Ana Maria Popescu 09/11/2018 0
„La TINEri este Puterea”, program pentru tinerii defavorizați care nu au promovat examenul de Bacalaureat și nu au locuri de muncă

Socială și Protecția Copilului Dâmbovița (DGASPC Dâmbovița), s-a desfășurat un program intensiv de formare, susținut de specialiști din cadrul Asociației „The Social Incubator”, la care au participat 21 tineri beneficiari de măsură de protecție specială.

Acțiunea face parte din activitățile Programului „La TINEri este Puterea”, parte a inițiativei Youth Empowered. Programul a fost lansat la nivel național de Grupul Coca-Cola HBC România și implementat de Asociația „The Social Incubator”, având ca obiectiv creșterea șanselor tinerilor defavorizați, cu vârste cuprinse între 18-25 ani, care nu au promovat examenul de Bacalaureat, nu sunt angajați și nu sunt înscriși într-o altă formă de educație non-formală.

Astfel, în baza contractului de colaborare încheiat între DGASPC Dâmbovița și Asociația “The Social Incubator”, într-o primă etapă, timp de 3 zile, tinerii au beneficiat de formare și consiliere vocațională specializată și personalizată, în vederea dezvoltării abilităților de viață și antreprenoriat.

Sesiunile de formare s-au derulat interactiv, metodologia fiind axată pe metode participative de educație non-formală, în scopul dezvoltării competențelor tinerilor din categorii vulnerabile și facilitarea integrării acestora pe piața muncii.

Leave A Response »