Ion Pavel, primarul comunei Buciumeni: Noi proiecte de investiții și sursele de finanțare pentru următorii ani.

Primarul comunei Buciumeni, Ion Pavel, a făcut o „radiografie” a mandatului său în fruntea localității, ultimii patru ani fiind deosebit de importanți pentru localitate.

Administrația a reușit să atragă fonduri europene și guvernamentale, prin programele naționale de dezvoltare, dar a întocmit proiecte eligibile care au beneficiat și de sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală.

Ion Pavel, primarul comunei Buciumeni vine în fața localnicilor cu noi propuneri și mai ales cu noile proiecte de investiții și sursele de finanțare identificate pentru a continua dezvoltarea comunei, îmbunătățirea infrastructurii de apă, canalizare și extinderea rețelei de gaze, continuarea modernizării infrastructurii rutiere.

 „Aș începe cu cel mai important capitol pe care consider că este obligatoriu să-l rezolvăm în această perioadă 2024-2028 și mă refer la surse de apă, stație de tratare rezervoare, respectiv rețea de canalizare în comuna Buciumeni, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, un proiect în valoare de peste 8,5 milioane de euro. Al doilea obiectiv important ar fi extinderea rețelei de distribuție gaze naturale în satul Valea Leurzii, comuna Buciumeni având 3 sate (Buciumeni, Dealu Mare și Valea Leurzii), în Valea Leurzii, din păcate, nu avem rețea de gaze, proiect finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” în valoare de 4274 mii lei.

Alte obiective destul de importante sunt cele de infrastructură rutieră, respectiv avem la această dată în executare proiectul tehnic, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Avem construire pod rutier peste pârâul Valea Leurzii, punctul Voicu, valoare estimată 2390 mii lei. La infrastructură rutieră avem și refacerea unei punți pietonale peste Râul Ialomița, în satele Buciumeni și Dealu Mare, licitația este în curs la acest obiectiv, valoarea estimată este de 4132 mii lei. Avem refacerea și punerea în siguranță a drumului de acces gârlă în satul Valea Leurzii, un obiectiv înscris pe lista sinteză a CNI, urmând ca după execuția rețelei de canalizare să modernizăm toate drumurile din localitate care au rămas nemodernizate până la această dată însumând circa 2,5 km.

Pe capitolul modernizare-eficientizare avem implementarea proiectului privind aprobarea nomenclatorului stradal, transpunere PUG în comuna Buciumeni, în format GIS, construirea unui parc fotovoltaic pentru care avem documentația depusă la Ministerul Energiei, un proiect estimat la 847 mii lei, este în evaluare, sperăm să primim finanțare pentru că până la această dată nici nu s-a acoperit întreaga sumă care era pusă la dispoziția autorităților publice locale.

Pe educație-cultură-sport avem achiziționarea unui microbuz școlar cu sprijinul Consiliului Județean, un contract de asociere, dotarea cu mobilier didactic acolo unde mai este cazul, un contract de asociere cu CJD, prin PNRR. Prin noul angajament al Asociației GAL Bucegi-Leaota vom crește eficiența energetică în clădirile publice, respectiv Școala Generală Buciumeni care a fost modernizată și pusă în funcțiune în anul 2022, cu panouri fotovoltaice și grădinița din comuna Buciumeni. Avem de reabilitat baza sportivă din comuna Buciumeni, de reabilitat și modernizat monumentele ridicate în cinstea eroilor, suntem la obținerea de avize la monumentul din Dealu Mare, avem de finalizat lucrările de execuție la căminul cultural din satul Dealu Mare, un proiect în valoare de 3432 mii lei la care se lucrează. Avem de asemenea reabilitarea și modernizarea Școlii Dealu Mare pentru înființarea unui centru de zi after school în Dealu Mare, obiectiv depus pe lista CNI.

În ceea ce privește activitatea politică, suntem în plină campanie electorală, credem noi că vom obține un nou mandat, 2024-2028, să putem duce la îndeplinire aceste obiective de investiții. Desfășurăm o campanie civilizată, corectă, de informare cu ceea ce putem face, cu ceea ce ne poate sprijini Consiliul Județean și cred că prin obiectivele pe care le-am realizat, prin corectitudinea de care am dat dovadă, prin colaborarea pe care am avut-o cu cetățenii în toată această perioadă, vom avea câștig de cauză.

Vreau să mulțumesc președintelui Consiliului Județean Dâmbovița pentru sprijinul pe care ni l-a dat de fiecare dată, relațiile pe care le avem cu domnia sa, pentru că vreau să vă spun că este o altă atmosferă astăzi în Partidul Social Democrat există o relație de colaborare, de sprijin și nu o relație de subordonare așa cum se întâmpla cu ani de zile în urmă. Îl asigur de asemenea și eu pe dumnealui de tot sprijinul meu.

Vă mărturisesc că am avut 3 obiective realizate prin PNDL, 3 obiective realizate prin PJDL și mai avem încă două pe Programul Național „Anghel Saligny”, avem și obiective prin POR, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pe GAL Bucegi-Leaota, accesăm fonduri în măsura în care suntem eligibili pe toate sursele de finanțare. Sunt foarte multe lucruri de făcut, le mulțumesc concetățenilor mei pentru faptul că au avut și au în continuare răbdare cu noi, a trecut o perioadă destul de mare și lucrurile nu s-au desfășurat așa cum ne-am fi dorit și pentru asta avem și noi o anumită parte de vină și trebuie să recunoaștem sincer că nu tot ceea ce-ți propui de fiecare dată se și poate realiza”, a declarat primarul comunei Buciumeni, Ion Pavel.

leave a reply