Investiție de succes pe bani europeni. Grădinița „Raza de soare” din Târgoviște, transformată complet într-una dintre cele mai moderne din România.

Lucrările de reabilitare, modernizare și extindere a celei mai mari grădinițe din municipiul Târgoviște, dar și din județul Dâmbovița, au fost finalizate, iar în câteva zile cei aproape 320 de copii înscriși la Grădinița Nr.8 „Rază de soare”, din microraionul IX „Mihai Viteazul”, își vor desfășura activitățile, alături de educatorii lor, într-o unitate de învățământ preșcolar nou nouță care oferă condiții cu adevărat europene și dotări la cele mai înalte standarde.

Proiectul are o valoare de aproape 12 milioane lei, bani din care s-au reabilitat integral cele doua imobile existente, s-a construit o sală multifuncțională unde să se poată desfășura activitățile de educație fizică și să se organizeze, ocazional, serbările copiilor. De asemenea unitatea de învățământ are și un loc de joacă modern, spațiul verde refăcut, camere de luat vederi, instalații de incendiu, modul de comunicare în fiecare sală de clasă. Unitatea dispune și de o bucătărie complet utilată, spălătorie ultra dotată, cameră frigorifică, dar și de lift pentru transportul mâncării.

Primarul municipiului, Cristian Stan, alături de președintele CJD, Corneliu Ștefan, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, prefectul județului, Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, directorul DSP, Sorin Stoica, inspectorul școlar general, Ileana Nicolaescu, cei doi viceprimari, Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, administratorul public, Gabriel Boriga, consilieri locali, reprezentanți ai constructorului și proiectantului, conducerea unității de învățământ preșcolar, a realizat o conferință de presă la noua grădiniță prin care a marcat finalizarea investiției și a prezentat toate detaliile care au dus la schimbarea spectaculoasă a grădiniței.

Daniel Cristian Stan, primarul Târgoviștei: „Ne aflăm la evenimentul de finalizare a unor lucrări derulate în cadrul unui proiect european care au vizat Grădinița Nr 8. „Rază de Soare” din municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect cu o valoare de peste 12 milioane de lei, este vorba despre un proiect în cadrul căruia s-a schimbat radical modul în care arată această unitate de învățământ preșcolar, dar și calitatea serviciilor din punct de vedere al infrastructurii pe care le oferă această grădiniță.”

Corneliu Ștefan, președintele CJD: „Asistăm la un moment deosebit pentru județul Dâmbovița, nu doar pentru municipiul Târgoviște. Au fost finalizate lucrările celei mai mari grădinițe din județul nostru. Este un lucru deosebit pentru municipiul Târgoviște și județul nostru să avem o astfel de investiție realizată cu bani europeni și bineînțeles, cofinanțare din partea Primăriei municipiului Târgoviște, fapt pentru care vreau să-l felicit pe domnul primar, Daniel Cristian Stan, să felicit aparatul administrativ al Primăriei municipiului Târgoviște și în același timp, pe domnul director ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, care a oferit o mână de ajutor pentru această investiție, dar și pentru celelalte proiecte din județul nostru care au fost demarate prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Felicit și constructorul pentru lucrările deosebite pe care le-a realizat aici, acest proiect nu a fost unul ușor, dar este unul deosebit de important…”

Liviu Mușat, director ADR Sud-Muntenia: „De câte ori am o stare mai puțin pozitivă, am constatat că admirând proiectele din municipiul Târgoviște și din județul Dâmbovița, mi se îmbunătățește starea. Vreau omologhez o nouă terapie – proiecto-terapie. Nu numai că inaugurez această terapie, vreau să spun și locul unde se face această terapie, iar unul dintre ele, și în momentul de față cel mai important în regiunea Sud-Muntenia, acest loc în care poți admira proiecte în toată sfera de activități, sociale, edilitare, de infrastructură, de sănătate, le poți vedea în Dâmbovița, le poți vedea în Târgoviște. Este un motiv în plus să-i felicit pe edilii județului și ai municipiului pentru tot ceea ce fac, pentru preocuparea pe care o au în mod constant de a rezolva încă multele probleme cu care se confruntă comunitatea dâmbovițeană și târgovișteană, cu fonduri europene. (…) Sunt convins că și pe programul 2021-2027 municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, vor fi în continuare acel jucător foarte important la nivelul regiunii. Felicitări tuturor și succes pe mai departe…

Ileana Nicolaescu, inspector școlar general: „Vreau să felicit și eu conducerea Primăriei Târgoviște și a Consiliului Județean pentru realizarea acestui proiect de reabilitare a Grădiniței Nr 8, cea mai mare din județul nostru. Parteneriatul școală – comunitate își găsește astăzi poate expresia firească în această nouă investiție. În Dâmbovița și în municipiul Târgoviște, investiția în actul educațional este constantă. Dacă una dintre țintele incluse în planul managerial al Inspectoratului Școlar este acela de a asigura accesul la educație de calitate, conceptul acesta și-a atins ținta și prin investiția de azi și bineînțeles, prin cele care vor urma.”

Cătălina Cuculea, directorul Grădiniței Nr 8 „Rază de Soare”: „Grădinița Nr. 8 „Rază de Soare” îmbracă o haină nouă. După cum puteți observa este o grădiniță modernă, este primitoare, are spații de joacă și o sală multifuncțională și multe alte săli moderne. Toate acestea se datorează implicării autorităților locale și în special a domnului primarul, Daniel Cristian Stan și bineînțeles, echipei conduse de domnia sa. Vreau să vă felicit că întotdeauna ați investit în educație și că realizați astfel de proiecte care să ducă la îmbunătățirea actului educațional.”

leave a reply