Realizate cu fonduri europene însumând un milion de euro, drumurile de exploatare agricolă din jurul Târgoviștei au fost recepționate oficial de municipalitate. Pentru a prezenta situația din teren, primarul Boriga, însoțit de viceprimarul Ion Țuțuianu, de city managerul Gabriel Cioacă și de secretarul Primăriei, Cătălin Cristea, i-a invitat pe jurnaliști la o plimbare… pe biciclete pe unul dintre drumurile în cauză.
Dincolo de ineditul situației, inițiativa șefului administrației municipale a avut darul de a scoate în evidență un aspect important: construite în zone deosebit de pitorești din jurul Târgoviștei, în pădurile Priseaca și Geangoiești, drumurile de exploatare au un important potenția pentru agrement și sport, fiind potrivite pentru ”cei care preferă să facă turism, mişcare în aer liber, să vadă locuri atât de aproape de municipiul Târgovişte, dar care îţi pot crea un sentiment că te afli la câteva sute de kilometri depărtare”, după cum afirma Gabriel Boriga, susținut de city managerul Gabriel Cioacă: ”deservesc populaţia care trăieşte în aceste zone, pe de altă parte pot constitui un punct de atracţie pentru cei care vor să facă mişcare în mijlocul naturii”.
Pe de altă parte, drumurile de exploatare agricolă construite de municipalitate asigură legărtura rapidă cu două dintre comunele vecine, Șotânga și Dragomirești, fiind extrem de utile agricultorilor care lucrează cele aproximativ 350 de hectare de teren ce mărginesc drumurile.
“În anul 2010, Primăria Municipiului Târgovişte a semnat un contract cu finanţare nerambursabilă, cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, drept pentru care a primit suma de un milion de euro, (…) cu care am făcut aceste patru drumuri de exploatare agricolă. Este vorba de legături care se fac cu comunele Şotânga şi Dragomireşti, respectiv satul Geangoeşti. Sunt drumuri de legătură care ajută în primul rând pe agricultori pentru a deservi mai bine 320 de hectare care aparţin în această zonă. Sunt drumuri care se întind pe aproximativ 7 kilometri şi undeva la 42.000 de m². Contribuţia locală a constat doar în plata TVA-ului, deoarece fondurile europene nu includ şi TVA-ul. Astăzi, vor beneficia de investiţie în primul rând cei care exploatează drumurile agricole, dar nu numai,” a mai spus Boriga.
”Într-adevăr, este o investiţie care rezolvă problemele cetăţenilor din zona respectivă. Bine ar fi fost dacă şi comunele limitrofe, în speţă Dragomireşti, ar fi accesat un astfel de program, în aşa fel încât această lucrare să continue şi în Dragomireşti. Sperăm că vor accesa, cu altă ocazie, astfel de programe şi vor face legătura cu lucrările care au fost executate de către Primăria Târgovişte”, a declarat la rândul său viceprimarul Ioan Ţuţuianu.
un drum foarte bun si un loc unde se poate dezvolta municipiul Targoviste.Felicitari domnului primar Gabriel Boriga pt aceatsa realizare!