ÎNCEPE!

Maine, 18 octombrie, incepe cea de-a 46-a editie a celui mai longeviv eveniment muzical al Romaniei: Crizantema de Aur, Festivalul National de Interpretare a Romantei.
Prezentatorii evenimentului sunt Carmen Tanase si Adrian Paduraru, iar presedintele juriului este Felicia Filip. 
Printre artistii ce vor sustine recitaluri pe scena romantelor in prima seara a festivalului se numara tenorii Vlad Mirita si Florin Georgescu, cat si Matilda Pascal Cojocarita. 
A doua seara de festival va continua cu momente oferite de artisti internationali ce vor interpreta genuri muzicale inrudite romantei, precum canzonete din Italia, fado din Portugalia, flamenco din Spania, romanta ruseasca, ungureasca si ucraineana. In plus, Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” va pune in scena spectacolul de canzonete  Paris, mon Amour!”, in seara de gala, pe 20 octombrie.
Editia 46 a Crizantemei de Aur aduce pe scena 14 concurenti, in 2 seri de concurs. Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Cultura a Sindicatelor din Targoviste si de la Teatrul Municipal si au preturi cuprinse intre 40 si 100 de lei. 
Crizantema de Aur este cel mai important si cel mai iubit festival dedicat romantei, ce are loc de 46 de ani, fara intrerupere la Targoviste, fosta Cetate de Scaun a Tarii Romanesti. Festivalul este considerat o emblema a muzicii romanesti si un simbol al culturii si valorilor autohtone. Pe parcursul celor 45 de editii care au avut loc pana acum, personalitati de marca au onorat scena acestui Festival ca invitati, precum Ioana Radu, Ileana Sararoiu, Angela Moldovan, Gica Petrescu, Paraschiv Oprea, Ion Luican, Loredana Groza, Alexandru Arsinel si Stela Popescu. 

leave a reply