Incendii în Dâmbovița
Echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate:
Miercuri, 19 august, la ora 02:04, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unei locuinţe din comuna Dragomireşti. Un mijloc de încălzire improvizat (sobă cu acumulare de căldură) se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului, în care au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de cca. 80 mp şi obiecte de mobilier.
Miercuri, 19 august, la ora 21:19, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte au intervenit în comuna Bucşani pentru stingerea unui incendiu izbucnit în dormitorul unei locuinţe. Din cercetările efectuate, se pare că incendiul a fost provocat de o lumânare aprinsă lăsată fără supraveghere. Au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de cca. 30 mp, tavanul din lemn pe o suprafaţă de cca. 20 mp, obiecte de mobilier şi articole textile.
Echipajele SMURD din cadrul I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 28 de solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, lipotimie, afecţiuni renale, dureri abdominale, toracice şi lombare. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.
Având în vedere faptul că în ultima perioadă s-au înmulţit incendiile produse la gospodăriile cetăţeneşti, pentru a preântâmpina producerea unor astfel de evenimente care pot avea consecinţe grave, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa le reaminteşte cetăţenilor dâmboviţeni următoarele recomandări preventive:
Este interzisă:
– utilizarea instalaţiilor electrice (conductori, prize, întrerupătoare, tablouri de siguranţe, prelungitoare etc.) şi a consumatorilor electrici (de orice fel) cu defecţiuni sau improvizaţii, suprasolicitarea instalaţiei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori, lăsarea nesupravegheată a aparatelor electrice sub tensiune;
– utilizarea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate;
– evitaţi să adormiţi cu focul făcut în sobă sau cu ţigara aprinsă;
– supravegherea permanentă a copiilor în vederea preîntâmpinării jocului acestora cu focul.