Îmbunătățirea actualei rețele sanitare, prioritate a candidatului PSD la Primăria Titu, Laurențiu Costache. Proiectul este posibil cu sprijinul CJD și al Guvernului, dar și cu accesarea de fonduri europene. „Voi depune toate eforturile ca aceste lucruri să se întâmple.”

Sistemul de sănătate din Titu, „cenușăreasa” actualei administrații locale a orașului! Nepăsarea a fost singura „investiție” în acest domeniu în ultimii cel puțin 12 ani.

Stând de vorbă cu oamenii, pe străzi, în scări de bloc sau chiar la ușile caselor lor, Laurențiu Costache, candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului, a constatat că cea mai mare dorință a acestora este construirea unui spital nou. Au primit periodic promisiuni din partea actualei administrații că acest lucru se va întâmpla, dar din păcate până acum nu s-a mișcat nici măcar un deget pentru ca acest obiectiv investițional să fie îndeplinit.

Și pentru Laurențiu Costache și echipa sa construirea unei noi unități spitalicești este o prioritate, iar cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, al Guvernului PSD și al fondurilor europene acest lucru poate fi posibil, pentru că oamenii au nevoie de un sistem medical modern, performant, cu personal bine pregătit.

Dar până la construirea unui nou spital, condițiile din sănătate se pot îmbunătății prin modernizarea infrastructurii actuale, iar social democratul Laurențiu Costache are o serie de proiecte, cu implementare rapidă, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, care vor aduce o schimbare majoră, mult așteptată, în sistemul medical din Titu.

„Pe partea de sănătate, în precampanie am mers și am stat foarte mult de vorbă cu oamenii, în special pe scările de bloc și nu numai. Credeți-mă că am avut scări unde am stat și peste 40 de minute din dorința de a discuta cât mai mult cu oamenii și de a afla cât mai multe informații și cât mai multe doleanțe ale lor. Pot să vă spun că 99% din dorințele oamenilor, atât din oraș cât și din cartiere, a fost construirea unui nou spital. Actuala administrație se străduiește de 12 ani să construiască un nou spital. S-a venit cu promisiuni, iar acum probabil o să reînnoiască promisiunea că o să construiască spital. Din păcate, așa cum am spus, nu s-au făcut nici măcar studii de fezabilitate pentru acest spital.

Pentru mine și echipa mea este o prioritate construirea unui nou spital, dar până la momentul când se va întâmpla acest lucru, probabil, o să fie o perioadă un pic mai anevoioasă. Până la acest moment, actuala administrație a orașului nu a făcut nici un demers. Ne-am propus însă să încercăm să eficientizăm la maxim ceea ce avem în momentul ăsta, pe infrastructura care există acum în oraș. Și, printre proiectele pe care îmi doresc să le implementez ar fi construirea un centru medical, modern, în Titu, finanțat pe Program Județean de Dezvoltare Locală, care să fie echipat corespunzător, modernizarea Unității de Primiri Urgențe din Titu, în parteneriat cu Consiliul Județean, pentru că să nu uităm niciodată, Consiliul Județean are în subordine Spitalul Județean de Urgență, de care aparține și spitalul și unitatea de primiri urgențe de aici, deci toate proiectele putem să le facem în colaborare și în parteneriat cu Consiliul Județean. Din discuțiile cu cetățenii am constatat că sunt foarte mulți oameni care au nevoie de asistentă, de îngrijire și au nevoie de o atenție mai delicată, de aceea vreau să propun înființarea, la nivelul administrației locale, unor posturi de asistent medical comunitar care se ocupe de monitorizarea persoanelor aflate în dificultate.

Adică un astfel de asistent comunitar ar trebui să aibă o zonă de care să se ocupe, să aibă o evidență clară cu toți oamenii care au probleme de sănătate și să le facă vizite periodice. Acest serviciu va fi în subordinea primăriei. Am discutat cu domnul președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, despre toate aceste probleme și avem tot sprijinul pentru a implementa aceste proiecte. Toți cetățenii au primit cu bucurie, au fost încântați de aceste lucruri, în momentul în care nu ai nimic, omul se bucură. În momentul în care spui că vei sprijini realizarea unui laborator de analize medicale, cabinete medicale pe diferite specializări, vei atrage medici nou, este o veste bună pentru fiecare dintre noi. Și da, știu că problema personalului medical este una sensibilă, însă suntem foarte aproape de capitală, iar medicii pot să vină la Titu ca și colaboratori, să acorde consultații medicale în anumite zile… Voi depune toate eforturile ca aceste lucruri să se întâmple. Îmbunătățirea sistemului de sănătate din Titu este o prioritate pentru mine și echipa mea”, a transmis Laurențiu Costache, candidat PSD pentru funcția de primar al orașului Titu.

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița.

CMF: 21240002

leave a reply