Gogomănii…

Incapacitatea politicienilor de a-și asuma responsabilitatea este de notorietate, însă năravul ”aleșilor” frizează, deja, patologicul.

După modelul dezvoltat strălucit de Orwell în 1984, vârfurile de lance ale PSD Dâmbovița au lansat, de ceva vreme, o furibundă campanie de mistificare a realității, probabil din dorința de a masca impotența politico-administrativă și, desigur, sperând că lozincile anti-PDL să mai aibă oarece efect asupra minților tulburi ale unei părți din electorat.

Antreprenor de succes, cu un aer de respectabilitate ce lipsește multor politicieni, deputatul PSD Ionuț Săvoiu pare să-și fi asumat, în ultimele luni, rolul de… spălătoreasă de partid, încercând să albească rufele murdare ale unei guvernări cu prea puține reușite și prea multe eșecuri răsunătoare.

Manifestând nu doar o supărătoare și neonorantă amnezie, ci un comportament ușor jignitor pentru toți dâmbovițenii care știu cum stau lucrurile în realitate, deputatul Săvoiu se străduiește să ne convingă, la fiecare conferință de presă, de faptul că PDL (Căpcăunul, cum s-ar spune) a demolat țara în ultimii 9 (nouă) ani, iar Făt-Frumos-Din-Trandafiri (PSD) muncește din greu pentru a abate bunăstarea peste capetele românilor. Și ale dâmbovițenilor, desigur. Luat de val, deputatul PSD vorbește de funie în casa spânzuratului – și mai face și glume pe seama ”mortului”. Cu prinos de recunoștință conducătorilor țării și nedisimulată mândrie de partid, dl. Săvoiu ne spune în față că suntem cam proști, noi, ăștia care căinăm biata noastră țărișoară. Suntem proști și rău-voitori dacă nu vedem binele pe care ni l-au adus. ”Am creat peste 100.000 de noi locuri de muncă în ultimul an”, spune dl. Săvoiu, uitând să spună câte altele (mult mai multe) s-au pierdut, în acest răstimp. Și mai uită dl. Săvoiu să spună că, în Dâmbovița, ”bunăstarea USL” s-a tradus prin creșterea numărului șomerilor cu aproape 50%, iar perspectivele sunt și mai sumbre – închiderea COS ar putea însemna o adevărată bombă socială pentru Târgoviște și pentru Dâmbovița.

Pentru că vorbeam de supărătoarea, neonoranta amnezie, dl. Săvoiu a comis o impardonabilă ”golănie” încercând acum, la 14 luni de la preluarea guvernării, să arunce pisica în ograda ”foștilor”. Ori, pentru orice dâmbovițean care nu suferă de Alzheimer și nici nu are obrazul gros ca șoricul de porc, lucrurile sunt clare: absolut TOATE privatizările din Dâmbovița s-au făcut în guvernări PSD și/sau PNL. De la cele din anii 1997-2000, când miniștrii finanțelor și cei de la ministerele economice erau de la PNL sau PNȚCD-Ciorbea (vă amintiți de privatizările pe 1 dolar?!), până la privatizările din epoca Năstase – JAF LA DRUMUL MARE. Steaua Electrică și Cimentul Fieni, Trainica Pucioasa, Confecții Moreni, Mina Șotânga, Termocentrala Doicești, Romlux, SARO, COS, UPET, Victoria, TOATE fabricile din industria de apărare (Mija, Moreni, Dragomirești etc) ș.m.a – aceasta este lista scurtă a jafului comis de guvernările succesive ale celor care astăzi vor să pozeze în îngerași!

O altă obsesie a deputatului Ionuţ Săvoiu este infrastructura rutieră. Pe bună dreptate, dl. Săvoiu spune că fără drumuri, fără utilități și fără condiții atractive pentru mediul de afaceri, investitorii nu se vor înghesui să-și dezvolte afaceri în Dâmbovița. Ceea ce uită dl. Săvoiu să spună, însă, este că în guvernările PSD sau PSD-PNL, nici măcar un singur drum mai important, din tot județul, nu a fost reabilitat – despre modernizare nici nu mai vorbim. Mai mult decât atât, Guvernul Ponta este cel care, anul trecut, a tăiat finanțarea de peste 150 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea DN 71 Bâldana-Târgoviște-Sinaia, amânând-o pentru… 2015-2016! Și a finanțarea modernizării DN7 Bâldana-Titu a fost tăiată de Guvernul Ponta, deși reprezenta un punct din Memorandumul încheiat cu Renault.

 

  • de cînd nişte mincinoşi ordinari comit “gogomănii” (ce dulce sună!) numai voi puteţi cataloga.
    mai mult de’un “Jos Băsescu” şi furt la drumul mare nu’i duce mintea.
    rămîne cum ne’a învăţat Dan Mihalache: nişte jigodii frustrate, dom’le! 🙁

leave a reply